Röportaj
Giriş Tarihi : 14-11-2016 12:24   Güncelleme : 14-11-2016 12:59

Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolu Kutlu Yol Derneği Samsun’da Kuruldu

Kızılay eski Başkanı Mustafa Keskin Kutlu Yol isimli dernek kurarak Türk milletine hizmet gönüllülerini bir araya getiriyor.

Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolu Kutlu Yol Derneği Samsun’da Kuruldu

Milliyetçi kimliği ile tanınan ve uzun yıllardır Kızılay Başkanlığı’nın yanı sıra MHP içerisinde de siyaset yapan Mustafa Keskin, Kutlu Yol derneğinin amacını ve faaliyetlerini Akasyam Haber’e anlattı. Ayrıca Keskin, Dernekçilik ve FETÖ operasyonları ile alakalı da özel açıklamalarda bulundu.

Kutlu yol Derneği Başkanı Mustafa Keskin,  “Derneğin adından yola çıkarak “Türk Milletine Hizmet Gönüllüleri olarak kurduğumuz,  kısa adı ‘Kutlu Yol’ olan ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolu Derneği’ ile huzurlarınızdayız” diyerek sözlerine başladı.

Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolu – Kutlu Yol Derneği Genel Başkanı Mustafa Keskin, derneğin amacının;  ”Millî kültürün, ahlâk ve fikir hayatının geliştirilmesi, millî birliğin kuvvetlendirilmesi, insanlarımız arasında kaynaşma ve dayanışmanın arttırılması, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve herkesi kucaklayan bir anlayışla Türk milli kimlik ve kültürünün korunması, yaşatılması ve tanıtılması için yapılan bütün girişimleri desteklemek ve işbirliği yapmaktır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk “İnsanları mesut edecek yegâne vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını temine yarayan hareket ve enerjidir” sözü “Kutlu Yol” gönüllülerinin ilkesidir, ilham kaynağıdır “ dedi.

KUTLU YOL’UN TÜRK DÜNYASI GÜNDEMİ

Kutlu Yol, Türk dünyasının meseleleri ile ilgili tavır koyacak, bütün ilgili siyasi ve idari güçlere çağrıda bulunacak, harekete geçirmeye çabalayacaktır.

Türk dünyası ile ilgili gündemimiz;

•         Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal çekilmesi,

•         Rusya’nın Kırım politikaları, Kırım Türklüğünün vatanından edilmesi,

•         Suriye ve Irak Türkmenlerinin içerisinde bulunduğu yok olmaya yol açabilecek savaş,

•         Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri,

•         Ahıska, Rodos, İstanköy ve Batı Trakya Türkleri,

•         Diğer pek çok yerde kimliklerini eritme ve yok etme ya da sürgün politikalarına maruz kalınması, gibi gelişmeler karşısında; “tavır koyma, bütün ilgili siyasi ve idari güçlere çağrıda bulunmak, harekete geçirmek, sahip çıkmaktır.”

KUTLU YOL’UN FETÖ OPERASYONLARINA BAKIŞI

FETÖ/PDY operasyonlarının henüz başında olduğunu belirtirken yeterli olmadığını da söyleyen Keskin, “Ümidimiz operasyonlar sonuna kadar devam eder ve örgüt bütün ayakları ve bağlantılarıyla gün ışığına çıkarılır. FETÖ bir daha böyle bir ihanete kalkışmaya imkân vermeyecek şekilde yerle bir edilir. İnancı, siyasi görüşü, yapılanması, cemaati, etnik kökeni her kim olursa olsun, adı ne olursa olsun içinde büyük Türk Milletine ve Cumhuriyetine ihanet edebilecek gaye taşıyan kim olursa olsun yerle bir edilmeli ve asla bunlara fırsat verilmemeli. En ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

YAŞIN YANINDA KURU YANMAMALI

Operasyonlara dikkat edilmesi gerektiğini ve yaşın yanında kurunun yanmaması için hassasiyetle çalışılması gerektiğini dile getiren Başkan Keskin, “Hiç günahı olmayan, bağlantısı olmayanlar da çeşitli sebeplerle çekememezlik, istememezlik, çıkar gibi kişisel gerekçelerle ihbar edilenler olduğu ve olabileceği dikkate alınmalıdır. Herkes doğru bilgiler ışığında, somut delillerle hak ettiği gibi adaletin, hukukun gereğine uygun yargılaması yapılmalı. Eğer suçu ispat ediliyorsa en ağır şekilde de cezasını almalı. En önemlisi bu tür yapılanmaları nereler ve nasıl üretiyor? Bunu üreten yerler, yapılar ve kökenler nedir? Bunların iyi araştırılıp bir daha kendi ülkesine ve milletine ihanet edebilecek işbirlikçi hain yapılanmaların önüne geçilmeli, oluşması, gelişmesi engellenmeli” diye ifade etti.

OPERASYONLAR BİRTEK FETÖ İLE KALMAMALI

Operasyonların sadece bir bölümünün gerçekleştiğini ifade eden Keskin, “Önceden beri Türkiye’de silahlı bir şekilde eylemlerini devam ettiren bölücü örgütlerinin tamamına yönelik operasyonlar yapılmalı. Sonuç itibariyle bir daha ayağa kalkamayacak dirilemeyecek şekilde bütün terör örgütlerinin kökü kazınmalı” şeklinde konuştu.

OPERASYONLARA SİYASİ MÜDAHALE

Başkan Keskin, “Bu benim dostum, ahbabım veya değil, bu benden o senden, sen o görüştesin ben bu görüşte şeklinde bir koruyup kollama varsa, bu benim arkadaşım bundan zarar gelmez denerek birilerine hoşgörülü davranılıyorsa asla bu mücadele amacına ulaşamaz. Toplumda adaletsizlik algısı kuvvetlenecek, bu işin ciddiyetini de bozacaktır. İnsanlar Terörizmle mücadele edildiğine inanmayacaktır. Zaten adalete güven en alt, düşük seviyeye kadar inmiş durumda. Ayrıca bu ülke bütünlüğüne yönelikte ciddi tehdit olacaktır. Bütün toplumların, milletlerin yıkılma, yok olma sebebi adaletsizliktir. Bizler adalet döngümüzü doğru ve güvenilir şekilde sağlamalıyız” diye ifade etti.

ADALETİ SAĞLAYAMAZSAK İHANET TEKRARLAR

Tarihten silinmiş toplumların temelinde adaletsizliğin yer aldığını söyleyen Keskin, “ Adalet olgusuyla ilgili düşünceler zayıfladığı zaman bu mücadele inandırıcılığını kaybedecektir. Dolayısıyla burada kişilerin aidiyetleri, mensubiyetleri, konumları, siyasi partileri, yakınlıkları, akrabalıkları, dostlukları asla ayrıcalık kabul edilmeden tamamının üzerine gidilmeli ve Yüce Türk Mahkemelerinde yargılamasının yapılması gerekmektedir. Aksi halde bunun tamamlanması ve neticelenmesi mümkün olmadığı gibi, bir daha böyle bir ihanetle karşılaşmayız, böyle yapılar üremez diyemeyiz” diye anlattı.

EKONOMİK KRİZE MİLLİ UZLAŞI

Ekonomik bunalımda derhal, acilen hızla milli uzlaşı sağlanması gerekli diyen Keskin, “ Ekonomik gidişat endişe verici, bir an önce gerekli önlemler alınmazsa Ülkemize ve vatandaşlarımıza maliyeti yüksek olacaktır. Yoksa bu açığı kapatmak çok zaman alacaktır. Bütün kesimler Ekonomik olarak ciddi bir sıkıntı içinde, büyük ve küçük esnaf ve yatırımcı bunalımın eşiğinde ve bunu önlemek için acil bir geniş kapsamlı, kesimli ve milli uzlaşı ile mevcut politikalar gözden geçirilmelidir. Yeni politikalar belirlenmelidir.  Tüm kesimin görüşlerine başvurularak uzlaşı sağlanmalı aksi halde endişelerimiz gitgide artacaktır” şeklinde konuştu.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

adminadmin