Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 14-08-2020 12:41   Güncelleme : 14-08-2020 12:41

Dilipak Hakkında Verdiğiniz Dilekçeyi Geri Alın!

Dilipak Hakkında Verdiğiniz Dilekçeyi Geri Alın!

Dünyada makam, mevki, para pul gelip geçicidir. Bazen aniden de gelebilir, heleki devlettin bir arpalığını yakalayabilirseniz. Hatta Diyarbakırlı iş adamı siyasetçi Mahmut Şimşek’nin ifadesiyle “Adamın varsa, adam olmanıza gerek yok” sana bir şeyler ayarlar.

Ama bir rütbe var ki, orada torpil para etmek, hatta çalışmak çaba göstermek dahi yetmez; yüce Allah size kabiliyet verecek, siz de gece gündüz onu geliştireceksiniz ki o değeri kazabilesiniz. İşte o rütbe düşünce adamı olabilmektir.

Düşünce adamı olmanız için dini, dünyevi ilim sahibi olmanız lazım, o bildiklerinizle amel edip ona göre analiz ve sentez yapmanız lazım, o zaman dünya sizi takip edip, sizi okur, sizden faydalanmaya çalışıyor.

10 yıl önceki bilgimle Abdurrahman Dilipak’ın bazı kitapları 16 yabancı dile çevrildiğini duymuştum. Dolayısıyla o bir dünya insanı, ama ülkemizde dünyaya gelmesi, burada yaşaması, vatandaş olarak bilgi ve kabiliyetini birinci elden bizimle paylaşması da bizim için bir avantajdır.

Yahudi bir kız vatandaşa Dilipak soruyor “Dara düşseniz kime müracaat edeceksiniz?” Kız diyor ki “Sizi ararım” işte o böyle güvenilir bir adam.

Yazar çizerlerimizin çoğunun idolü olan bu beyefendi, galiba bir kısım Ak Partili kadınlar onu benimsemiyorlar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN