Gündem
Giriş Tarihi : 08-03-2019 11:43   Güncelleme : 08-03-2019 11:43

Din dersinden rahatsızdı şimdi de başörtülü öğretmenlerden rahatsızmış!

​Sakarya’da bir seminerde konuşmacı olan Prof. Dr. Üstün Dökmen, konuşmaktan ziyade nefret söylemlerine yer verdi. Başörtülü öğretmenlerden rahatsızlığını dile getiren Üstün Dökmen, ‘İnşallah, Maşallah ve Hayırlısı’ gibi söylemlerden de rahatsız olduğunu söyledi.

Din dersinden rahatsızdı şimdi de başörtülü öğretmenlerden rahatsızmış!

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği bir seminere katılan Prof. Dr. Üstün Dökmen, burada yaptığı konuşmasında başörtülü öğretmenlerden rahatsızlığını dile getirdi. Müslüman topraklarında yaşayıp aynı zamanda Müslümanların yaşayış şeklinden rahatsız olduğunu her fırsatta dile getirmeye gayret gösteren Dökmen, seminerdeki konuşmasında rehber öğretmenlerin başörtüsü takmaması gerektiği düşüncesini öne sürdü. Dökmen, bu skandal yetmezmiş gibi üstüne bir de meslek hayatında “İnşallah, Maşallah ve Hayırlısı” gibi cümlelerin dile getirilmemesi gerektiğini de söyledi.

İSLAM VE KURALLARINDAN HEP RAHATSIZ

Prof. Dr. Üstün Dökmen, dini konuda İslam’ın kurallarından rahatsızlığını ilk defa dile getirmiyor. 2015 yılında katıldığı ‘Yaşamak Yaşatmak’ isimli konferansta da Din ve Ahlak Dersinden duyduğu rahatsızlığı söylemişti. Dökmen, bu dersin gereksiz olduğunu ve ayrı bir şekilde görülebileceği söylemlerinde bulunmuştu. Dökmen, o zaman da şu sözlerle skandala imza atmıştı: “Din ve Ahlak dersi işe yaramıyor. Din ve Ahlak dersi ayrı okutulmalı. 40 yıl önce zaten ayrı okutuluyormuş.”

MEMUR-SEN’DEN DÖKMEN’E TEPKİ GELDİ

Üstün Dökmen’in başörtülü öğretmenleri aşağılayıcı bu tavrına sessiz kalmayanlardan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından tepkisini belirtti. Yalçın, resmi Twitter hesabından, yıllardır bu zihniyetteki bilim adamlarının, akademisyen sıfatıyla öğrenim yerlerinde zulmün meşruiyetini inşa ettiklerini söyledi. Yalçın, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Zulüm, onların direncine rağmen kararlı mücadelemizle son buldu.

Bu nasıl bir Milli Eğitim hafızası ki, bu adam üst üste bu tür rezillikler yaşatmasına rağmen hiç bir şey yokmuş gibi davetler alıyor.”

Diriliş Postası - Emre ŞENTÜRK

adminadmin