Dünya
Giriş Tarihi : 23-10-2016 15:19   Güncelleme : 23-10-2016 15:19

Diriliş Postası Okurları Kudüs'e gidiyor!

Diriliş Postası düzenlediği kampanya ile çekilişsiz ve kurasız olarak okurlarının Kudüs hasretini dindirmeye niyetlendi.

Diriliş Postası Okurları Kudüs'e gidiyor!

Mizanpaj ve haberleri sunma dili açsından Türkiye medyasında yeni bir soluk olarak 28 Şubat 2015 tarihinde yayın hayatına başlayan Diriliş Postası gazetesi, okurlarını çekilişsiz-kurasız Kudüs’ü Şerif’e götürüyor.

3 gece 4 gün sürecek olan Kudüs ziyaretinde Harem-i İbrahimi, Hz. İbrahim (as), Hz. İshak (as), Hz. Yakup (as), Hz.Yusuf (as), Halhul kasabasındaki Hz. Yunus peygamberlerin kabirleri ile; tarihi bir kilise içinde kalan Hz. İsa’nın (as) doğduğu mekan, Zeytin Dağı, sahabelerden Selman El-Farisi Hz. Türbesi ve Rabia’tül Adeviyye hazretlerinin kabirleri ziyaret edilecektir.

DİRİLİŞ POSTASI’NIN BAŞLATTIĞI KUDÜS PROGRAMINDA ZİYARET EDİLECEK YERLER

ÖRNEK PLANLAMA

1.GÜN (ÇARŞAMBA)

İstanbul Yeşilköy Havalimanı Dış Hatlar Terminali Türk Havayolları Telaviv kontuarı önünde buluşma.  (Uçak saati bilgisi sonradan iletilecek) Çıkış işlemlerinden sonra Telaviv-Yafa’ya hareket. Yafa’da mola. Sultan Mahmud Camii ve külliyesi ile diğer Osmanlı Camileri ve eserlerinin görülmesi. Daha sonra Kudüs’teki otele transfer.

2.GÜN (PERŞEMBE)

İsteyenler için Mescid-i Aksa’da sabah namazı. Sabah saat 06.00-07.30 arası otelde kahvaltıdan sonra saat 08.00’da tur için el- Halil şehrine hareket. Burada Harem-i İbrahimi’yi ve bu kapsamda Hz. İbrahim (as) Hz. İshak (as) Hz. Yakup (as) ve Hz. Yusuf (as) peygamberlerin kabirlerini ziyaret, sonra Halhul Kasabasındaki Hz. Yunus (as) peygamberin kabrini ziyaret ve Beytlahm şehrine geçiş. Burada tarihi bir kilise içinde kalan Hz. İsa’nın (as) doğduğu yeri ziyaret ve sonra Lût Gölü/Ölüdeniz’e hareket. Deniz seviyesinden 400 mt. aşağıda bulunan, Lût (as) kavminin yaşadığı Sodom ve Gomore şehirlerinin helak olup altında kaldığı Lût Gölü’nü gördükten sonra dünyanın en eski şehirlerinden Eriha’ya geçiş, burada alışveriş molası, Hz. Musa’nın (as) kabri ve külliyesine intikal. Ziyaretten sonra Kudüs’deki otele hareket.

3.GÜN (CUMA)

İsteyenler için Mescid-i Aksa’da sabah namazı. Saat 06.00-07.30 arası kahvaltı ve saat 08.00’da tur için Zeytin Dağı’na hareket. Buradan kuşbakışı Kudüs’ü temaşa ve uzunca bir bilgilendirme molası. Daha sonra Sahabi Selman El-Farisi (ra) ve Rabia’tül Adeviyye (Hz.) türbelerini ziyaret. Sonrasında Hz. Meryem ve ana-babasının medfun bulunduğuna inanılan kilise ile Hz. Davud (as) türbesini ziyaret. Mescid-i Aksa’daki cuma namazından sonra Mescid-i Aksa, Kubbet’t-üs-Sahra, Mirac’ta peygamber efendimizin üzerinden göklere ve ötesine yükseldiği Muallak Taşı ve Mirac gecesi kendisini Mekke’den Kudüs’e binek olarak getiren Burak’ı bağladığı Burak Mescidi ile tarihi Mervan Camii'ni ziyaret. Sonra Burak (Ağlama) duvarı, tarihi Kıyamet Kilisesi ve Hz. Ömer (as) Camii'ni ziyaret. Kalan zamanda akşama kadar eski Kudüs çarşılarında gezinti.

4.GÜN (CUMARTESİ)

İsteyenler için Mescid-i Aksa’da sabah namazı. Sabah saat 06.00-07.00 arası otelde kahvaltı. Saat …’e kadar odalar boşaltılıp otel lobisine indirilecek. Saat …’de otelden Telaviv Havalimanı’na hareket. Telaviv Havalimanı güzergahı üzerindeki Semuil Tepesi ve Hz. Semuil (as) peygamberi ziyaret. Telaviv havalimanına varış ve işlemler sonrası saat….’de Yeşilköy Havalimanı’na kalkış ve …. ‘de varış

KUDÜS ZİYARETİ PROGRAMININ KAMPANYA ŞARTLARI

Diriliş Postası Gazetesi tarafından başlatılan “Kudüs’ü Şerif Ziyaret Programı”nın katılım koşulları şöyle;

Diriliş Postası’nın programına katılmak isteyen her kişi 15 kişiyi 1 yıllık abone kaydı yapması gerekmektedir.

Abone yapılan 15 kişinin (Adı- Soyadı, telefon numarası, açık adresi, e-posta adresi) bilgilerini eksiksiz olarak gazetemizin abone hizmetleri birimine bildirilmesi gerekmektedir.

 Kudüs-ü Şerif yolculuğuna niyet etmiş olan kişi, kendisi hariç 15 kişinin abonelik işlemini gerçekleştirecektir.

Diriliş Postası’na abone yapılan 15 aboneye ait yıllık abonelik ücretleri (15 x 180 TL = 2.700 TL)  toplam meblağın muhasebe hesabında görülmesiyle katılımcının vize işlemleri başlatılır.

Programa katılan kişinin hukuki nedenlerden dolayı yurtdışına çıkamaması durumunda Diriliş Postası gazetesi sorumlu değildir.

Şartlara uygun olarak devam ettirilen sürecin sonunda katılımcının seyahat grubuna yetişememesi veya seyahat dönüşünde uçağı kaçırması ve benzeri durumlarda Diriliş Postası herhangi bir taahhütte bulunmaz.

Madde 5’te bulunan durumun tersi olması halinde, (Katılımcının programa yetişememesi, uçağını kaçırması, yanlış bilgilendirilmesi gibi durumlarda) Diriliş Postası masrafları okuruna iadeyi taahhüt eder.

Yurtiçi aktarma ücretleri katılımcıya aittir.

Fiyatlara dahil olan hizmetler

İstanbul /Tel Aviv/İstanbul ekonomi sınıfı uçak bileti ve alan vergileri (Yeşilköy Havalimanı- Türk Hava Yolları ile belirtilen sınıf otelde 3 gece, yatak + kahvaltı + akşam yemeği esaslı konaklama, havalimanı/ otel/ havalimanı transferleri.

Programda belirtilen tüm turlar, ulaşım ve rehberlik hizmetleri, vize ücreti ve işlemleri, seyahat sigortası.

Fiyatlara dahil olmayan hizmetler

Öğlen yemekleri, 15 TL yurtdışı çıkış harcı, yemeklerde alınacak kapalı içecekler, kişisel harcamalar, otel ekstraları (oda servisi, telefon vb. )

Tavsiyeler

 Pasaportunuzu havalimanına gelirken unutmayınız ve gezi süresince pasaportunuzu yanınızda bulundurunuz.

 Valizinizi bir gün önceden hazırlayınız, mümkünse büyük valiz almayınız.

 Uçuştan en az 2.5 saat önce Yeşilköy Havalimanı Dış Hatlar gidiş THY Tel Aviv kontuarı önünde hazır bulununuz.

Kudüs prrogramını dikkatlice okuyunuz ve gezi süresince yanınızda bulundurunuz.

Otele varışta otelin kartviziti alınız ve yanınızda bulundurunuz. Serbest zamanlar dışında gruptan kopmayınız ve tur görevlilerini takip ediniz. Zaruret halinde tur görevlisine bilgi veriniz.

Oda terliği ve seccade bulundurunuz. Yumuşak tabanlı ayakkabı tercih ediniz.

Yanınızda yaz aylarında ceket, kış aylarında pardesü bulundurunuz. Hava sıcaklığı Türkiye’den 5-6 derece fazladır. Akşam-sabah serindir.

Parfüm, kolonya, traş köpüğü, makas, tırnak makası gibi eşyanızı bagaj valizinize koyunuz.

Çok büyük olmamak kaydıyla video kamera ve fotoğraf makinesi bulundurabilirsiniz. Havalimanında ve başka yerlerde İsrail askerlerinin ve görevlilerinin fotoğraflarını çekmeyiniz.

Havalimanı giriş ve çıkışlarda görevlilerin soru sorması halinde sakin ve sabırlı cevaplar veriniz.

Eczaneler yerel doktor reçetesi olmadan aspirin dahil ilaç vermediğinden, kullanmakta olduğunuz ilaçlar varsa yanınıza alınız.

Yanınızda Amerikan Doları bulundurun (1’lik -5’lik ve 10’luk). Kişi başı toplam 150-200 dolar yeterli gelmektedir.

Telefonunuz yurtdışından aramalara açıksa orada da kullanabilirsiniz.

Otelde odadan odaya telefon görüşmesi için önce 4’ü sonra aramak istediğiniz oda numarasını tuşlayınız.

Daha Fazla bilgi için;

Diriliş Postası Karadeniz Bölge Temsilciği

Recep Yazgan – 0 544 730 49 32

Subaşı Gaziler Meydanı Gelişen Han No: 11/3

Tel: 0 362 432 12 01

İlkadım/SAMSUN

Recep YAZGANRecep YAZGAN