Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-12-2016 16:04   Güncelleme : 05-12-2016 16:15

Diriliş Postası Yazarları Canik'te 15 Temmuz'u Anlattı

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Perspektifinde İslam Dünyası konulu konferansta gazeteciler Erem Şentürk ve Orhan Pekçetin, 15 Temmuz'un ardından Türkiye ve İslam dünyasında yaşananları anlattı. Başkan Genç, "Belediye olarak Türkiye'nin gelişim ve değişimine seyirci kalmıyoruz" dedi.

Diriliş Postası Yazarları  Canik'te 15 Temmuz'u Anlattı

Canik Belediyesi, konferanslar serisine bir yenisini daha ekledi. Canik Belediyesi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Perspektifinde İslam Dünyası" konulu konferansa Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk ve Diriliş Postası Gazetesi Genel Müdürü Orhan Pekçetin konuşmacı olarak katıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da katıldığı konferansta Şentürk ve Pekçetin, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi gecesinin ardından Türkiye ve İslam dünyasında yaşananlar ile darbenin İslam dünyasındaki yankılarını ele aldı.

'SEYİRCİ KALMIYORUZ'

Konferans öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediye olarak Yeni Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için sorumluluklar aldıklarını belirterek, "Türkiye gelişip, büyürken, devletimiz kendisini yenileme sürecine girmişken biz bir belediye olarak sadece rutin hizmetler yaparak yerimizde oturamayız. Çünkü değişimin ve gelişimin lokomotifi bize göre belediyelerdir. Yaşanan olaylara ve gelişmelere asla seyirci kalmıyoruz. Önümüzde Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi süreci var. Bu çerçevede Yeni Türkiye Konferanslar serisi düzenliyoruz. Yine 15 Temmuz konferanslarında önemli isimleri halkımızla buluşturuyoruz. Bu bakımdan bir ilçe belediyesi olarak farkındalık oluşturuyoruz" dedi.

'ERDOĞAN HİÇ DEĞİŞMEDİ'

Konferansta yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesine dikkat çeken Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk de, "Dünyada olaylar her ne olursa onun adını kim koyuyorsa, anlamını o yüklüyor ve o yönetiyor. Bu siyasette de, devlette de böyle. Anlama ve adlandırma. Recep Tayyip Erdoğan'ı 1994'ten beri aktif takip eden bir gazeteciyim. 1994'ten beri konjonktür değişti, siyaset değişti, ama Erdoğan'da bazı şeyler hiç değişmedi. FETÖ'ye de ismi Erdoğan koydu. Adını koyduğunuz zaman siz yönetirsiniz. 15 Temmuz darbesi deyip duruyorlar, yanlış. 1982'de yapılan darbeydi ama 15 Temmuz'da ki darbe değil. 15 Temmuz işgal girişimi. 15 Temmuz'da bu millet meydanlara inmeseydi ne olacaktı? Türkiye'yi parçalara ayıracaklardı" dedi.

BAŞKAN GENÇ'E ZİYARET

Diriliş Postası Genel Müdürü Orhan Pekçetin de, konuşmasında, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi gecesinin ardından Türkiye ve İslam dünyasında yaşananlar ile darbenin İslam dünyasındaki yankılarına dikkat çekti. Pekçetin, “Ülke olarak çok ciddi darbeler yaşamış bir milletiz. 15 Temmuz bunların sonuncusuydu. Şimdi ekonomik darbe ortaya koyuyorlar, belki daha farklı şeyler ortaya koyacaklar ama başarılı olamayacaklar” dedi.  Konferans sonunda Başkan Genç, Şentürk ve Pekçetin'e seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. Şentürk ve Pekçetin ayrıca Başkan Osman Genç'i makamında da ziyaret etti. Başkan Genç, misafirlerine Canik Belediyesi tarafından hazırlanan ve bastırılan kültür yayınlarını tanıttı.

adminadmin