Genel
Giriş Tarihi : 14-07-2016 02:29   Güncelleme : 14-07-2016 02:29

Diyanet Gönül Köprüleri Kuruyor

Türkiye Diyanet Vakfı, Uluslararası İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi programlarıyla 108 ülkeden öğrencilere eğitim veriyor

 Diyanet Gönül Köprüleri Kuruyor

Türkiye Diyanet Vakfı108 ülkede yaptığı hizmetlerle milletlerarası gönül köprüleri kuruyor. Vakıf, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Üniversiteler, Göç İdaresi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, yurtdışında bulunan kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapıyor.

Uluslararası Lisans ve Lisansüstü programları kapsamında 48 ülkeden lisans, 31 ülkeden lisansüstü seviyesinde olmak üzere yüzlerce öğrenci ülkemizde eğitim görüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı ABD Diyanet Merkezi, Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Camisi, Rusya Moskova Merkez Camisi ile birlikte 25 ülkede 100’ün üzerinde cami ve eğitim binası inşa edildi. Uluslararası öğrenci programları, 29 Mayıs Üniversitesi, öğrenci yurtları, öğrenci evleri, Bornova koleji ve yurtdışı eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler olmak üzere 28 bin 528 öğrenciye eğitim hizmeti sunuyor. Vakıf Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Müslüman toplumların din  eğitimini desteklemek ve gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi programını da hayata geçirdi. Bu kapsamda 71 ülkeden toplam bin 20 öğrenci, Kayseri, Konya ve İstanbul’daki liselerde eğitim görüyor. Ayrıca Avrupa ülkeleri, Amerika, Kanada ve Avustralya olmak üzere 15 ülkeden bin 70 öğrenci ilahiyat fakültelerinde eğitim görüyor. Somali’de ise Anadolu İmam Hatip, Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde yüzlerce öğrenciye eğitim imkanı sağlanıyor. 

Dini Haberler

adminadmin