Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-05-2018 09:05   Güncelleme : 09-05-2018 09:05

Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Bugün samsun'a geliyor!

​Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (DOSTDER)' nin misafiri olarak Samsun'a geliyor.

Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Bugün samsun'a geliyor!

DOSTDER'in bu sene seri halinde gerçekleştirdiği "İslam Ahlak ve Estetiği" konferanslarının 6. programını icra etmek üzere Samsun'a gelen Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ'in "Risalet-i Muhammediyye'nin Gayesi Olarak AHLAK" başlıklı konferansı saat 18.30'da DOSTDER Aliya İzzetbegoviç Konferans Salonu'nda olacak.

Ne Olmuştu?

DOSTDER, bu sene seri halinde gerçekleştirdiği konferansların başlığını "İslam Ahlak ve Estetiği" olarak belirlemiş, bu başlık ile Yrd. Doç. Dr. İbrahim Halil ÜÇER, Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU, Dr. Necdet SUBAŞI, Prof. Dr. Nabi AVCI ve Beşir AYVAZOĞLU'nu ağırlamıştı.

Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Fransa'daki Bildiriye Eleştiri

Öte yandan Fransa'da aralarında siyasetçi ve sanatçıların da bulunduğu 300 kişinin Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasına yönelik yayınladıkları bildiriye bir tepki de Prof. Dr.  Mehmet Görmez'den geldi. Prof. Dr. Mehmet Görmez açıklamasını resmi sosyal medya hesaplarından yaptı. Görmez, "Fransa’da yayınlanan sözde manifestodaki üç cehalet" başlıklı açıklamasında,

"Birincisi; Ne II. Vatikan konsilinde ne de başka bir belgede Yahudi düşmanlığını çağrıştıran ifadelerin Hristiyan kutsal kitaplarından kaldırılması teklif edilmediği gibi böyle bir çıkarma işlemi de hiçbir zaman yapılmamıştır.

İkinci cehalet: Kur’an-ı Kerim ne Yahudileri ne Hristiyanları ne de inançsızları inancından dolayı öldürülmesini veya cezalandırılmasını emreden bir kitap değildir. İnsanın canı insan olduğu için dokunulmazdır. Bir insanı haksız yere öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir.

Üçüncü cehalet: İslam’da kilise ve konsil yoktur. İslam’da dinin otoritesi şahıslar ve kurumlar değildir. Kitabın kendisidir. Hiçbir kimse Kur'an'ın tek bir harfine dahi dokunamaz. Bu Kerim Kitap Allah’ın korumasındadır." dedi.

adminadmin