Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 15-12-2017 10:00   Güncelleme : 15-12-2017 10:00

Diyanet’ten milli piyango fetvası!

Fetvanın Böyle Güzeli:

Diyanet’ten milli piyango fetvası!

Fetvanın Böyle Güzeli:

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, yaklaşan yeni yıl için toplam da dağıtılması açıklanan 349 milyon lira için güzel bir fetva yayınladı.

Taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır!

Şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar kumardır ve haramdır! Bu tür kumarların, geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebi ile zararı daha da yaygın olmaktadır fetvasını verdi.

Diyanet, bu tür şans oyunlarının devlete getirdiği hasılat için ise bu tür oyunların hasılatından bazı kuruluş ve hayır kurumlarının yararlanması, onları meşru hale getirmez ve haramlık hükmünü değiştirmez. Daha ne desin takdire şayan bir açıklama yapmış Diyanet işleri.

Biliyorum şimdi diyorsunuz ki madem haramsa devlet neden kumar oynatıyor? Bu sorunun cevabı uzun olduğundan sonraki yazılarımdan birinde bununla ilgili detaylı bir yazı yazacağım.

Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var:

İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansı'nda Doğu Kudüs Filistin Devleti'nin başkenti ilan edildi. Doğu Kudüs’ün Filistin Devleti'nin başkenti ilan edilişi ümit vericidir ancak yetersizdir.

İslam ülkeleri İsrail'in işgali altındaki Kudüs’ün, Filistin'in başkenti olarak tanınması için dünyadaki tüm ülkelere çağrıda bulundu.

İran’ın İslam zirvesine katılarak, Sünnilerle probleminin olmadığını ve birilerinin İran’la ilgili ön yargılarını değiştirmesi gerektirdiğini de gösterdi. (Unutulmasın ki, şuan İran’da yaklaşık 30 milyondan fazla Türk var)

Suudi Arabistan'dan İslam Zirvesi Konferansı'nda zirve için Kralın gelememesi ve yerine Temsilci göndermesi Mekke ve Medine’nin kimlere kaldığının ispatıdır. (Her hanedan Mekke ve Medine’nin koruyucusu ve hizmetkârı olamaz)

Her Zaman Yazıyorum Yine Yazacağım Hilafet! Hilafet! Hilafet!

Bu ümmete bir halife lazım aksi halde İslam birliği tam olarak sağlanamaz. 2015 yılında açıklanan verilere göre 2002 ila 2015 tarihleri arasında 12 milyon Müslüman katledilmiş.

Kimseden de ses çıkmamış bu  ‘’Bana dokunmayan yılan kırk yıl yaşasın ‘’demektir. Biz Müslümanlarda böyle dedikçe o yılan bir gün gelecek ve bize dokunacak. Hem de iyi dokunacak.

Kurulacak olan Hilafetle İslam ülkelerinin üzerinde olan Siyonizm’in gücü kırılacak ve sonradan da ümmet asliyeyi hüviyetine dönecektir. Ve ben inanıyorum ki, evveliyatta olduğu gibi istikbalde de İslam âleminin lideri (Halifesi) Türkler olacaktır.

14 Aralık Hamas’ın Kuruluş Yıl dönümü:

Hamas’ta Kuva-yi Milliye gibi bir direniş örgütüdür. Kuva-yi Milliye Anadolu'nun Yunan, İngiliz, Fransız, İtalyan ve Ermeni kuvvetlerinin işgal edildiği ve Mondros Mütarekesi ile ağır koşulların dayatıldığı dönemde doğan bir örgüt olup millî direniş sergilemiştir!

Hamas, başta Şeyh Ahmed Yasin olmak üzere Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderleri tarafından 14 Aralık 1987'de kuruldu. Askeri gücündeki artıştan sonra örgüt, 1992'de İzzeddin el-Kassam Tugayları adıyla, silahlı bir direniş kanadı oluşturdu.

Hamas'ın 2006'daki seçimleri kazanmasının ardından meclise girince, Gazze'ye abluka uygulamaya başlayan İsrail, gıda ve inşaat malzemelerinin girişine de kısıtlama getirmişti. İsrail'in, Gazze'ye yönelik ablukası uluslararası tepkilere rağmen aralıksız halen devam ediyor.

Müslüman Ülkelerin Hamas’a destek vermesi lazım geliyor çünkü işgalci İsrail’e direnen bir tek Hamas’tır!

Dediğim gibi sevgili okurlarım bir elin nesi var iki elin sesi var!!!

Kalın sağlıcakla.

Araştırmacı - Yazar

Ahmet Öztürk

[email protected]

 
adminadmin