Türkiye
Giriş Tarihi : 21-07-2020 13:51   Güncelleme : 21-07-2020 13:51

Doğa ve Afet Farkındalık Adımları Projesini Tübitak Destekleyecek!

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı 2019/1 çağrı döneminde Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen 92 projeden biri olan “Doğa ve Afet Farkındalık Adımları (DAFA)” projesinin sözleşmesi imzalandı.

Doğa ve Afet Farkındalık Adımları Projesini Tübitak Destekleyecek!

Projenin amacı, dezavantajlı bireyler de dahil olmak üzere, toplumun geniş bir yaş aralığını oluşturan ortaokul, lise, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 135 öğrenciden oluşan hedef kitle öğrencilerine afet farkındalığı kazandırmak, afet sonrası ilk 72 saate hazırlıklı olmaları için afete hazırlık kültürünü oluşturmak, geleceğimiz olan gençlerimizin edindikleri bilgileri aile, akraba, okul arkadaşları vb. gibi çevrelerle hayat kurtarıcı önemde bulunan bilgileri paylaşabilmeleri ve bilginin yaygınlaştırılabilmesi adına bir kapı açarak “afete hazır bireyler ve toplum” oluşumuna katkı sağlamak.

 

Proje kapsamında, 9 etkinlik dönemi planlanmış olup, her bir etkinlik dönemi 2 etkinlik gününden oluşmaktadır. İlk etkinlik gününde, Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yerleşkesinde afet ve doğa içerikli etkinlikler (Afetlerin Tanımı, Afet Türleri, Afetlerden Korunma Yöntemleri, Afet Çantası, AFAD Gönüllülük Projesi, Toplanma Alanları, Yapay Duvar Tırmanışı, İzcilik Etkinlikleri) düzenlenecektir. Katılımcılar 1. etkinlik günü sonunda Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü misafirhanesinde (tek kişilik odalarda) konaklayacaklardır. 2. etkinlik gününde ise İlkadım ilçesi Toybelen Mahallesinde, Ladik ilçesi Bahşi Mahallesinde ve Vezirköprü ilçesi Şahinkaya Kanyonunda saha ve doğa etkinlikleri (Afet Konutları, Toplanma ve Barınma Alanları, Çadır Kurma, Kaya Tırmanışı) gerçekleştirilecek.

 

Projedeki etkinlikler, Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli ve alanında uzman teknik personellerle birlikte İzcilik ve Dağcılık konularında alanında uzman kişilerce gerçekleştirilecektir. Katılımcıların doğa ortamında, e-öğrenme uygulamaları, gözlem, içeriği oyunlar yoluyla kazandırılan etkinlikler, işbirlikli grup çalışmaları, mobil uygulamalar, oyun tabanlı uygulamalar, saha çalışmaları, spor etkinlikleri yöntemleri ile yaparak - yaşayarak ve eğlenerek afet ve doğa kavramlarını öğrenmesi sağlanacaktır. Ayrıca, proje katılımcılarına afet çantası hediye edilecek.

Recep YAZGANRecep YAZGAN