Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-12-2018 08:59   Güncelleme : 22-12-2018 08:59

Doğru iş için ne yapmalı?

Doğru iş için ne yapmalı?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu, kariyer etkinlikleri çerçevesinde öğrencileri için “İş Mülakatı Teknikleri ve Özgeçmiş Hazırlama Eğitimi” verdi. Eğitimi, İŞKUR yetkililerinin yanı sıra özel sektörden üst düzey yöneticiler, insan kaynakları ve kariyer uzmanları gerçekleştirdi.

İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Ayça Memu, özel bir firmanın bölge müdürü Ercan Yaldız, öğrencilere yüz yüze eğitim verirken, Türkiye’nin en önemli istihdam platformlarından biri olan Kariyer.net Eğitim Müdürü Seyhan Üner ise telekonferansla eğitime katılarak sunumunu geçekleştirdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Eğitim etkinliğinde, özgeçmiş hazırlama, iş mülâkatında dikkat edilecek konular, doğru işin seçilmesi, iş görüşmelerinde en sık yapılan hatalar, profesyonel hayata hazırlanmak için yapılması gerekenler, özel sektörün aradıkları elemanlardan beklentileri gibi iş hayatına yeni katılacak gençler için çok değerli bilgiler aktarıldı. 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Çarşamba MYO Müdür Yardımcısı Hakan Can Altunay, “Amaçlarının bu yıl mezun olacak olan ikinci sınıflar ile birinci sınıf öğrencilerine iş hayatına atılırken ihtiyaç duyacakları bilgileri alanının uzman kuruluşu ve eğitmenlerinden almaktı. Çok değerli katılımcılar bizleri kırmayarak tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmayı kabul etti. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu özel etkinliğin gerçekleşebilmesi için desteklerini esirgemeyen Müdürümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Aydemir’e şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen eğitimi Müdür Yrd. Öğr. Gör. Hakan Can Altunay, öğrenciler, özel firma temsilcileri Ayhan Furkan Bayar, Erdem Toprak ve Oktay Erol, bölüm başkanları ve öğretim elemanları takip etti.

adminadmin