Genel
Giriş Tarihi : 30-11-2017 10:09   Güncelleme : 30-11-2017 10:09

Doğu ğuta’da insanlar açlıktan ölüyor farkında mısınız?

“Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onun karşılığını görür.” (Zilzal: 7) işte bu ayeti tecrübe etme fırsatı. Esed rejiminin 5 yıldır kuşatma altında tuttuğu Doğu Ğuta’da büyük bir dram yaşanıyor. Kuşatma sebebiyle açlıktan ölümlerin yaşandığı bölgeye Rahmet İnsani Yardım Derneği “ACİL YARDIM KAMPANYASI” adı altında seferberlik ilan etti.

Doğu ğuta’da insanlar açlıktan ölüyor farkında mısınız?

Acil Yardım

Doğu Ğuta’da 400 Bin kişinin dramına sessiz kalmayan RAHMET İNSANİ YARDIM özellikle çocukların açlıktan ölmemesi için “Acil Yardım Kampanyası“ düzenledi. 
Dernek yetkililerinden alınan bilgilere göre bölge, Esed rejimi tarafından 5 yıldır kuşatma altında tutuluyor. Rejim milisleri bölgeyi hedef gözetmeksizin yoğun olarak bombalıyor. Ayrıca Kasım ayı itibariyle 206’sı çocuk 67’si kadın olmak üzere 397 kişinin açlıktan hayatını kaybetti. Bölgede açlık ve tıbbi malzeme yokluğu sebebiyle insanların hastalıklar karşısında çaresiz kaldığı, her 10 günde bir bebeğin  hayatını kaybettiği, bölge halkının enkaz içinde yaşadığı, temel ihtiyaç malzemelerini dahi temin edemedikleri, açlıkla, ölümle pençeleştiği belirtildi.

Yardım Kampanyası

Yardım kampanyası kapsamında  900 gramlık 1 paket ekmek, 18 tl , 5 kişilik  aile için 1 öğün yemek 14 tl ,  kış mevsiminin yaşandığı bölge için 1 ailenin 100 kğ'lık odun ihtiyacı 240 tl . Sağlık   problemlerinin yoğun olarak yaşandığı bölgede 65TL'lik bir meblağ ile Hijyen paketi yardımı yapabiliyor. 
Dernek yetkilileri; ‘Tüm insanlarımızı bu anlamlı ve ehemmiyetli kampanyaya destek vermeye davet  ediyoruz’ açıklamasında bulundular.

Haber: Ziya Gündüz

adminadmin