Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 04-04-2020 11:20   Güncelleme : 04-04-2020 11:20

Doğu Türkistan'daki Çin Zulmünü Bertaraf Edebiliriz… (2)

Doğu Türkistan'daki Çin Zulmünü Bertaraf Edebiliriz… (2)

Eğer yaptırım gücümüz yoksa, zulmü engelleyebilmek için en azından doğru yer ve zamanda, sözlerimizin oluşturacağı bir yaptırım gücünün arayışı içerisinde olmalıyız.

 

Zulme rıza göstermeyen ve sözü dinlenen kimseler ile zalimler arasındaki iletişim kanallarının, zulümlerin engellenebilmesi için tamamen kapanmaması gerekiyor.

 

Bazı basın mensupları, Çinli yetkililer eşliğinde Doğu Türkistan'daki kampları gezerek, oralarda gizlenmek istenen zorbalığı deşifre edecek bilgilere ve bulgulara ulaşıp, dünya kamuoyuyla daha önce paylaşmışlardı. Çin hükümetiyle görüşerek, bu tür ziyaretlerin daha çok yapılması sağlanmalıdır.

 

Berlin duvarının yıkılması için, o dönem ki Abd başkanı Batı Almanya'daki bir konuşmasında Gorbaçova hitaben, "duvarı yık" dedi. Bu çok güçlü bir sesleniş olmuştu. İslam ülkelerindeki STK'lar, kendi ülkelerindeki devlet başkanlarının Çin ziyareti yaptıklarında, Doğu Türkistan gezisini de yapmalarını istemelidir. STK'larımızın bu hususta kendi Devlet başkanlarına talepte bulunmaları gerekiyor. Çin hükümetinin, bir Devlet başkanına Doğu Türkistan gezisi için izin vermemesi bile dünya gündeminde yerini alacaktır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN