Analiz
Giriş Tarihi : 08-05-2018 11:25   Güncelleme : 08-05-2018 11:25

Dokunulmamış Gölgede Kalan FETÖ’cüler!

Dokunulmamış Gölgede Kalan FETÖ’cüler!

Fetullah Gülen’in Şifreleri isimli 1. Kitabımda, 2005 yılında FETÖ’nün yapılanmasını, çekirdek kadronun isimlerini, 18 maddelik faaliyet alanlarını bildirdiğim halde, hâlâ hiç gündeme gelmemiş ve dokunulmamış olan yurtiçi ve yurtdışında çok önemli esas omurgayı teşkil eden isimleri gündeme almadan ve ele geçirmeden, FETÖ mücadelesi yapılamaz.

Pek çok konuda tutarsız operasyonlarla, kafalar allak bullak olmuş vaziyette. Bu isimleri gündeme getirmekteki maksadım, Basın savcılıkları, Milli İstihbarat Teşkilatı, Devlet Denetleme kurumları bu işin peşine düşüp, bu şahısların ele geçirilmesine dikkat çekmek içindir. 

2014-2015 yılında MİT’e ve Terörle Mücadele bürolarına, Genelkurmay Başkanlığına vermiş olduğum bu isimlerin bilindiği halde yakalanmamış olması ve kaçmalarına göz yumulması, özellikle korunup kollanmaları, esas suçluların bu işi örtbas edenlerin araştırılması içindir. FETÖ’nün en önemli birinci halkadaki güç kadrolarını yakalamadan ve durdurmadan, ikinci-üçüncü seviyedeki FETÖ elemanlarının yakalanmasının çok faydası olamayacağını anlatmak istiyorum.

Çekirdek kadroda olup da ismi hiç duyulmayan, şekil ve renk değiştirmiş kripto imamların, Türkiye içinde ve Türkiye dışında hâlâ daha peşine düşülmemiştir. İş güvenliği müfettişi Halil İbrahim Uçar ve İzmir’de avukatlık yapan meşhur (AMA) Mehmet Ali Uçar, örgütün açıkça avukatlığını yapmaktadır.

İngiltere’de bulunan ve çekirdek kadro listesindeki matematikçi İsa Saraç ve oğlu Talha Saraç, Sızıntı dergisinin İngilizce versiyonu olan FAUNTAİN dergisinin sahibi ve İngiltere’nin ilk imamıdır. İngiltere’deki ilk altyapıyı kurmuştur.

1. Çekirdek kadroda bulunan en önemli isimlerinden olan kimyacı Prof. Zafer Ayvaz Ege Üniversitesinde yıllarca FETÖ altyapısını kurmuş, çeşitli dernek ve FETÖ dergilerinin organizasyonunu yapmıştır.

Ege Üniversitesine yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. 15 Temmuz Darbesinden 20 gün önce operasyon düzenleyen Savcı Ayhan Yılmaz’ın talimatı ile gözaltı kararı verilen 22 kişiden aralarında öğretim üyelerinin de bulunduğu 16 kişinin, Bylock kullandığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında örgütün üniversiteler imamı olan Zafer Ayvaz’ın, darbeden 20 gün önce üniversitenin parasıyla (proje geliştirme programı) için Almanya’ya gittiği belirlendi. Çevresine: Belki erken dönerim, TEMMUZ SONU GÜZEL ŞEYLER OLACAK, BÜYÜK SÜPRİZLER VAR, BELKİ REKTÖR OLURUM DEDİĞİ, darbe girişimi de başarısız olunca ABD’ye kaçtığı belirlendi.

Zafer Ayvaz’ın kayınpederi, Edremitli Arif Çağan’dır. FETÖ’nün stratejik evlilikler konusunu anlattığımızda görüleceği gibi, FETÖ’nün organizesi ile yapılan evliliklerinden biridir. Diğer kızını da; Örgüt’ün çekirdek kadroda yer alan iş güvenliği müfettişi Mehmet Kadan’a vermiştir.

Örümcek ağı gibi bu içli dışlı ilişkiler, ilmek ilmek kurulmuş olan yapının, bu isimlerin birbiriyle olan ilişkileri ve bunların ortaya çıkardığı kadrolar tespit edilsin diye, sadece küçük birer misaldir. Bunları tek tek sayıyorum, bugüne kadar bunlarla ilgili bir çalışma yapıldığını duymadım.

Kırgızistan da FETÖ üniversitesinin başında, eski milletvekillerinden İbrahim Hasgür rektörlük yaparken, yine eski milletvekillerinden İlhan İşbilen şu anda müebbet ile yargılanmaktadır. İbrahim Hasgür mutlaka bulunmalı ve Türkiye’ye geri getirilmelidir.

Nurettin Veren / Yeni Akit

Yine Kırgızistan imamı olan Osman Karakuş’un, Türkiye’deki görevi, polis akademisi öğretim üyesi ve Yargıtay imamıdır. FETO’nun kardeşi Mesih Gülen’in oğlunu, Osman Karakuş’un kızı ile evlendirip dünür olmuşlardır. Kırgızistan’daki bütün şirketlerin ve okulların baş imamıdır.

Aynı şekilde 25 yıldır Türkmenistan’da Milli Eğitim bakan yardımcılığı yapan Muammer Türkyılmaz, Türkmenistan’da ikamet etmekte ve örgütü tek başına FETO’nun talimatı ile milli eğitimi, ticari şirketleri ve kamu kurumlarındaki bütün yönetimi tam yetkili olarak yöneten, büyük ağabeylerden biridir.

FETÖ ile mücadele, gölgede kalanlar da dahil, ısrarla sürdürülmelidir.

adminadmin