Eğitim
Giriş Tarihi : 26-04-2019 11:11   Güncelleme : 26-04-2019 11:11

Dosthane konuşmalarında "dünyayı değiştiren kitaplar" konuşulacak!

Dosthane Kitap Kahve, Dosthane Konuşmaları'nın dokuzuncu programını "Dünyayı Değiştiren Kitaplar" konusuna ayırıyor.

Dosthane konuşmalarında

Erol Güngör'ün Robert B. Dowbs'tan çevirdiği "Dünyayı Değiştiren Kitaplar"ın merkeze alınacağı program, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şaban SAĞLIK'ın sunumuyla, 27 Nisan 2019 Cumartesi günü saat 14.00'te Dosthane Kitap Kahve'de gerçekleşecek.

"Dünyayı Değiştiren Kitaplar"

Hükümdar, Sağduyu, Milletlerin Zenginliği, Nüfusun Artışı Üzerine Deneme, Sivil İtaatsizlik, Tom Amca'nın Kulübesi, Sermaye, Tarihin Akışı Üzerine Deniz Gücünün Etkisi, Tarihin Coğrafi Mihveri, Kavgam, De Revolutionibus Orbium Coelestum, Principia Matmematica, De Motu Cordis, Türlerin Kökeni, Rüyaların Yorumu, Özel ve Genel İzafiyet Teorileri

Şaban SAĞLIK Kimdir?

1962 yılında Ordu’nun Korgan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Korgan’da tamamladı. 1981 yılında girdiği Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü 1985’te bitirdi. 1986- 1992 yılları arasında Bayburt ve Samsun’da öğretmenlik yaptı. 1992’de mezun olduğu bölüme araştırma görevlisi olarak atandı. Aynı yıl, yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1998’de de doktorasını bitirdi. Aynı yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne öğretim üyesi olarak atanan ve 2004 yılında doçent olan Şaban Sağlık, 2010 yılında profesör oldu. 2018 Ağustos ayında Ondokuz Mayıs Üniversitesindeki görevinden emekli olan Şaban Sağlık, halen İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Pek çok ortak kitabın yazarlarından biri olan Şaban Sağlık’ın “Cahit Sıtkı Tarancı’nın Hikâyeleri Üzerine Bir İnceleme” (Hece Yay. 2003), Ali Fuad (Bilgen), Mustafa Kemal Paşa ve Köse Hoca (1920) / İnceleme – (Metin/ Samsun 2010); Popüler Roman-Estetik Roman (Akçağ Yay. Ank. 2010), Bir Popüler Romancı / Bir Estetik Romancı (Akçağ Yay. Ank. 2010) ve Hikaye – Anlatı Yorum (Hece Yay. Ank. 204) adlı yayımlanan beş kitabı daha vardır. Ulusal ve uluslar arası çok sayıda sempozyum ve kongrelerde de bildiri sunan Şaban Sağlık’ın Türk Edebiyatı, Türk Yurdu, Hece, Hece-Öykü, Yom-Sanat, Kafdağı, İlmî Araştırmalar, Ahilik Araştırmaları Dergisi, Dergâh, Kitap-Haber, Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim, Temrin, Türk Dili, Granada, Mahalle Mektebi, Bizim Külliye gibi dergilerde çok sayıda makalesi yayımlanmıştır. Şaban Sağlık, hem Milli Eğitim Bakanlığında hem de Kültür Bakanlığında birçok projede görev de üstlenmiştir.

Ne Olmuştu?

Dosthane Kitap Kahve, 10 Mart 2019 tarihinde Dursun Ali Tökel (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi), Fikret Uslucan (Giresun Üniversitesi) ve Şaban Sağlık’ın (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi) “Okumak Kendini Bilmektir” başlıklı sunumlarıyla kapılarını okurlara açmıştı. Dosthane Konuşmaları'nın ikincisi "Kudüs Bizim Neyimiz Olur?" 16 Mart 2019 tarihinde, üçüncüsü "İsmet Özel: Şair ve Şiiri" 23 Mart 2019 tarihinde, dördüncüsü "Doğu Türkistan'ın Dünü, Bugünü" 30 Mart 2019 tarihinde, beşincisi "Türk Edebiyatında İki Üstat: Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç" 3 Nisan 2019 tarihinde, altıncısı "İsmet Özel: Düşünce Evreni" 6 Nisan 2019 tarihinde, yedinci program "Dosthane Klasik Türk Mûsîkîsi Dinletisi" başlığıyla 13 Nisan 2019 tarihinde, sekizinci program "İktisat, Siyaset, Edebiyat" başlığıyla 20 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşmişti.

Dosthane Kitap Kahve Hakkında

Dosthane Kitap Kahve, kitapseverlerin ücretsiz kitap okuyup çay içebileceği, kitap okuma gruplarına katılarak kitap müzakere edebileceği, sinema okumaları ve müzakerelerine katılabileceği, akademisyen ve yazarlarla buluşup, söyleşi ve sohbet yapabileceği yeni nesil bir kütüphanedir.

adminadmin