Siyaset
Giriş Tarihi : 13-03-2019 10:20   Güncelleme : 13-03-2019 10:20

DSP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Günyeli; CHP Seçimden Sonra Bölünebilir!

DSP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Günyeli; CHP Seçimden Sonra Bölünebilir!

DSP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Günyeli, CHP’nin seçimden sonra bölünebileceğini belirterek, “Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi olma özelliğini yitirdi son yıllarda. Halkımızın umudu olmaktan çıktı. Türk insanı Atatürk ilkelerini savunan, Cumhuriyet değerlerini savunan, demokrasi kültürü ve bilincini savunan bir parti arayışında” dedi.

DSP ve CHP oylarını birbirine emanet verdi

CHP’nin şu anda temel ilkelerini kaybetmesi, Cumhuriyet ilkelerinden, Atatürk ilkelerinden uzaklaşması sonucunda, CHP’ye oy veren seçmenin çaresiz kaldığını da sözlerine ekleyen Günyeli şöyle devam etti;

Türkiye’de aynı kültürden olan iki parti var, biri Cumhuriyet Halk Partisi, biri Demokratik Sol Parti’dir. Bu iki parti, yıllar boyunca birbirlerine emanet oy vermişler. Bakın, dönem dönem Demokratik Sol Parti birinci parti olmuş, iktidar olmuş, Cumhuriyet Halk Parti barajı geçememiş. Dönem dönem tersini yaşamışız. Cumhuriyet Halk Parti barajı geçmiş, bizim parti yine aşağıda kalmış. Ama hep aynı seçmen, bir oraya gidiyor, bir buraya gidiyor, bir oraya gidiyor, bir buraya gidiyor. Böyle bir gerçek var, bu bir realite.

Bülent Ecevit bölmedi bütünleştirdi

Ben Bülent Ecevit’in sol oyları bölmüş olduğu düşüncesine kesinlikle katılmıyorum. Rahmetli Bülent Ecevit, sol oyları hiçbir zaman bölmedi. Benim görüşüm, Bülent Ecevit’in belli ilkeleri vardı. Bu ilkeler neydi; halkçı olmak, sosyal demokrasiyi savunmak, cumhuriyet değerlerini savunmak, Atatürk değerlerini savunmak. Biz bu değerleri savunan herkesle işbirliği de yapabiliriz, her seçmeni de kucağımızı açıp partimize davet edebiliriz. Bülent Ecevit’in sol oyları bölmesi lafını kati şekilde reddediyorum, katılmıyorum böyle bir şeye. Böyle bir şey olmamıştır, tam tersi belki de sol oyları toplayan bir konumdaydı Bülent Ecevit, o yüzden zaten o seçimde de büyük başarıyla çıktı. Yani, Bülent Ecevit solu kucaklayan, halkı kucaklayan bir liderdi ve Bülent Ecevit’in mirası bugün yaşıyor, onun yola çıktığı heyecanı biz bugün sokakta hissetmeye başladık.

İnsanlar logoya oy veriyorlar

Demokratik Sol Parti’nin kuruluş yıllarındaki heyecanı biz bugün Kadıköy’deki seçmende yaşıyoruz. Seçmen sokakta çeviriyor bizi, sarılıyor, “aman neredesiniz, iyi ki geldiniz” diyor. Öyle bir konumdayız, böyle bir enerjisi var şu anda toplumun. Çünkü toplum umutsuz, toplum CHP’ye oy vermekten artık bıktı, yoruldu. İnsanlar logoya oy veriyor diyebilirim, doğrudur bu. Bir imaja oy veriyor, yani partinin altında burada aday kim, yönetimde kimler var, genel başkan yardımcısı kim, neler olmuştur bunlara bakmıyor.

Abdullah Gül'ün kapısını çalmayı hangi Atatürkçü kabul eder?

Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir parti, cumhurbaşkanı arayışında Abdullah Gül’ün kapısını çaldı. Bunu hangi Atatürkçü, nasıl kabul edebilir? Abdullah Gül değerli bir insan olabilir, yanlış anlamayın ama Abdullah Gül'ün misyon olarak Cumhuriyet Halk Partisi ile örtüşen bir kimliği yok. Bazı şeylerde de bir kimlik arayalım. Bir insanın da bir duruşu var yani, ben sosyal demokratsam bu çizgide dururum. Eğer ki başka bir muhafazakar kesimdeysem o çizgide dururum ama oradan al, buradan al, sağcılar, solcular, muhafazakarlar, hepsi, böyle bir ikili politika değildir bu. İlkeli olursunuz, seçim kaybedersiniz ama ilkenizi kaybetmemeniz lazım, saygınlığınızı kaybetmemeniz lazım. Biz bir duruş gösteriyoruz bu seçimde Demokratik Sol Parti olarak. Özellikle Kadıköy ilçesinde tüm arkadaşlarımın belli bir duruşu var. Biz buradayız, biz doğruları söylüyoruz. Bunu Kadıköylülere anlatabilirsek onlar bizi başkan seçecekler, bizi kucaklayacaklar. Anlatmamız gerekiyor doğruları ama belli ön yargılar var bunları kırmak lazım.

adminadmin