Siyaset
Giriş Tarihi : 16-02-2019 11:45   Güncelleme : 16-02-2019 11:45

DSP’den PKK ile ittifaktan rahatsız olan Kemalistler’e; Solun oyuna talibiz!

DSP’den PKK ile ittifaktan rahatsız olan Kemalistler’e; Solun oyuna talibiz!

DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm illerde aday çıkaracaklarını belirterek, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ittifaktan rahatsız olan CHP’deki sol kesime “DSP’ye oy verin” çağrısında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile ittifak kurması, seçim bölgelerinde CHP’li yerine sağcı ve HDP’li isimleri aday göstermesinden rahatsız olan CHP’deki Atatürkçü-Kemalist taban, 24 Haziran’da mecburen CHP’ye oy verirken, 31 Mart için yeni bir seçenek arıyor.

Bu noktada Bülent Ecevit’in partisi DSP, Mustafa Sarıgül, Handan Toprak gibi isimleri transfer ederek, CHP’li seçmene göz kırptı.

Diriliş Postası’na konuşan DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, son günlerin en çok konuşulan partisinin hedeflerini anlattı.

DSP’den CHP’nin bir benzeri olmadığını, arada keskin bir ayrım bulunduğunu ifade eden Gürel, “Biz CHP’nin yerini almaya falan talip değiliz. Onlar daha sağ bir noktada. Biz Türkiye’nin tek sol partisi olarak Türkiye’nin her tarafında yerel seçimlere katılacağız. Sağ da 4-5 parti var, sol da ise DSP dışında ne yazık ki bir parti yok” dedi.

CHP’LİLERE KAPIMIZ AÇIK

Kemal Kılıçdaroğlu’nun politikaları sonucu farklı bir seçenek arayan CHP’li seçmenine DSP’nin kapısının açık olduğunu vurgulayan DSP’li Gürel, “Özgürlükçü demokrasiyi benimseyen, Atatürk ilke ve inkılaplarını kabul etmiş, ülke bütünlüğünü, Türkiye’nin üniter yapısını kabul etmiş her seçmene kapımız açıktır, onların oylarına talibiz. Onları adayda yaparız, oylarına da talibiz” diye konuştu.

SOLCU ADAY ÇIKARACAĞIZ

Gürel, partisinin büyükşehirlerde aday çıkarıp, çıkarmayacağını da açıkladı. Tek sol parti olarak her bölgede aday çıkaracaklarını ifade eden Gürel, CHP’yi tedirgini edecek gelişmeleri şöyle aktardı: “Bazı kriterlerimiz var. Ankaralı iki tane sağcı adaya mahkum edildi. Ankara’da sol oylara talip olan bir tane aday yok. Bunun karşılığında biz Demokratik Sol Parti’nin, sol bir adayını çıkartacağız. Salı günü bunu göreceğiz. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları göstereceğiz, sürprizler olabilir.”

“KESİMOĞLU’NA RET”

Gürel, CHP’den yaşanacak muhtemel kopmalara karşı partisinin durumunu da aktardı. CHP’nin stepne partisi olmadıklarını vurgulayan Gürel, şunları vurguladı: “Bizim ilkelerimize uyan herkesi kabul ederiz. Gelenlerden çok kabul etmediklerimiz var. Kimse onlardan bahsetmiyor. Örneğin Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu kabul edilmemiştir. İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, araya birilerini koyarak aday olmak istediğini söylediler, kabul etmedik. Biz CHP’nin stepne partisi değiliz. CHP’liler uzun yıllardır hükümet yönetme durumunda olmadılar, biz 3 kez yönettik, biz onlardan çok daha tecrübeli bir partiyiz.”

“EN BÜYÜK KAZANIM OLACAK”

Gürel, ayrıca Demokrat Sol Parti’ye yönelişin sebebini şöyle analiz etti: “Kendisini solda gören, sosyal demokrat gören, sosyalist gören insanları biz seçeneksiz bırakamazdık, bu yüzden bize yöneliş başladı. Bu seçimlerin en büyük kazanımı DSP olacak.”

“HDP’YE UZAĞIZ”

Gürel, CHP’nin ortağı HDP konusunda da net konuştu. HDP’nin yasal bir parti olması için PKK terör örgütü ile hiç bir bağının bulunmaması gerektiğinin altını çizen Uğur Gürel, “CHP’ye ne kadar mesafeliysek, HDP’ye de o kadar mesafeliyiz” ifadelerini kullandı.

Diriliş Postası

adminadmin