Dünya
Giriş Tarihi : 12-11-2019 14:20   Güncelleme : 12-11-2019 14:20

Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği’nden; Venezuela’da yenildiler, Bolivya’da başaramayacaklar!

Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği’nden; Venezuela’da yenildiler, Bolivya’da başaramayacaklar!

10 Kasım günü Bolivya’da gerçekleşen Amerikancı darbeyle Başkan Molares’in istifaya zorlanmasının ardından Genel Sekreterliğini Türkiye Gençlik Birliği’nin yürüttüğü Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği (WAYU)’dan açıklama geldi. Gerçekleşen askeri müdahalenin “açıkça Amerikancı bir darbe” olduğunu belirten açıklamada dünyanın anti-emperyalist gençlerinin Evo Morales’in yanında olduğu vurgulandı.

Darbe, ABD’ye Direnen Ülkeleri Kuşatma Planının Son Halkası

Açıklamada, bağımsızlıkçı Bolivya lideri Evo Morales’in yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini kabullenmeyen Amerikancı askerler tarafından yapıldığı vurgulanan darbe için “ABD’nin ülkelerin bağımsızlığını ve demokrasisini çiğnemek için pusuda beklediğinin bir başka göstergesidir. Latin Amerika’da ABD emperyalizmine direnen ülkeleri kuşatma stratejisinin son halkasıdır.” denildi.

Venezuela’da Yenildiler, Bolivya’da da Başaramayacaklar

Benzer bir planın Venezuela’da da uygulandığına işaret eden açıklamada, bağımsızlık iradesinin darbelerle kırılamayacağı ifade edildi. Başkan Maduro’yla direnen Venezuela nasıl yenilmediyse, sonun da Bolivya’nın da ABD’ye boyun eğmeyeceğinin altı çizildi. Açıklamada “birleşmiş bir halkı hiçbir kuvvet yenemez” anlamına gelen meşhur İspanyolca slogana da yer verildi.

Amerikancı Darbeye Karşı Başkan Morales’in Yanındayız

Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği (WAYU) Yürütme Komitesi imzasıyla yapılan açıklamada darbe en ağır şekilde kınandı ve anti-emperyalist gençliğin “Bolivya’nın bağımsızlıkçı ve anti-emperyalist meşru başkanı” Evo Morales’in yanında olduğu belirtildi. Bolivya halkının Amerikancı darbeyi er geç yeneceği ve Morales’in yeniden başkanlık koltuğuna oturacağı vurgulandı. Dünyada emperyalist müdahaleciliğe karşı çıkan bütün güçlere Evo Morales’le birlikte durma çağrısı yapıldı.

Açıklamanın tam hali şu şekilde:

“Bolivya’da Amerikancı Darbeye Karşı Başkan Morales’in Yanındayız

Dün, Bolivya ordusu içindeki Amerikancı bir grup, ABD emperyalizminin Latin Amerika’daki hakimiyetine karşı çıkan en önemli anti-emperyalist liderlerden biri olan Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales Ayma’ya karşı darbe gerçekleştirdi.

Başkan Evo Morales’in anayasaya uygun bir şekilde 4. kez Cumhurbaşkanı seçilmesine tahammül edemeyen Amerikancı güçler harekete geçmiş, Başkan Evo Morales ise seçimlerin yenilenmesini kabul etmişti. Sonunda yeniden kaybedeceğini anlayan Amerika tarafından yönlendirilen askeri kuklalar, Başkan’a sahip çıkan halka şiddet uygulama tehdidiyle Başkan Morales’i istifa ettirdi. Şimdi bu yasadışı grup, Evo Morales’i tutuklamak istemektedir.

Bu askeri müdahale, açıkça bir Amerikancı darbedir. ABD’nin ülkelerin bağımsızlığını ve demokrasisini çiğnemek için pusuda beklediğinin bir başka göstergesidir. Latin Amerika’da ABD emperyalizmine direnen ülkeleri kuşatma stratejisinin son halkasıdır.

Kukla güçleri aracılığıyla yaptıkları bir darbeyle bağımsızlık iradesini kırabileceğini düşünen Amerikancı güçler asla başarılı olamayacaktır. Venezuela’da yenildiler, Bolivya’da da yenilecekler. Çünkü birleşmiş bir halkı hiçbir kuvvet yenemez! El pueblo unido jamás será vencido!

Dünya Anti-Emperalist Gençlik Birliği (WAYU) olarak Bolivya’daki Amerikancı darbeyi en ağır şekilde kınadığımızı ve Bolivya’nın bağımsızlıkçı ve anti-emperyalist meşru başkanı Evo Morales’in sonuna kadar yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Bolivya halkının ABD darbesini er geç yeneceğine ve Başkan Morales’in hakkı olan başkanlık görevine dönerek Amerikan emperyalizmine karşı mücadele etmeye devam edeceğine güveniyoruz.

Dünyada emperyalist müdahaleciliğe karşı ülkelerin egemenliğine saygı duyan bütün güçleri Başkan Evo Morales ile birlikte durmaya çağırıyoruz.

Kahrolsun ABD emperyalizmi!

Diren Başkan Morales, dünya gençliği seninle!

adminadmin