Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 09-12-2012 12:06   Güncelleme : 09-12-2012 12:06

Dünya Gönüllüler Günü

144 yıldır ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yürüttüğü faaliyetlerini sadece bağışçılarının gönüllü olarak yaptığı maddi manevi bağışlarla gerçekleştiren Türk Kızılayı’nı “gönüllülerinden” ayrı düşünmek neredeyse imkânsızdır

Dünya Gönüllüler Günü
144 yıldır ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yürüttüğü faaliyetlerini sadece bağışçılarının gönüllü olarak yaptığı maddi manevi bağışlarla gerçekleştiren Türk Kızılayı’nı “gönüllülerinden” ayrı düşünmek neredeyse imkânsızdır.

Çünkü Kızılaycılık ruhunun her zaman canlı tutulmasına aracılık eden gönüllülerimiz, Türk Kızılayı’nın en büyük gücüdür. Aldığı bu güçle faaliyetlerini sürdüren, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan, milyonlarca insanın yarasına merhem olan Türk Kızılayı, tüm faaliyetlerine ortak olan gönüllülerine her zaman minnettardır.
 
Bu noktada gönüllülerimize, Samsunumuzda Türk Kızılayı’nı en iyi şekilde temsil eden, her türlü şahsî imkânlarını Kızılay’ın başarısı için ortaya koyan ve bunları sadece gönüllülük esasına dayanarak gerçekleştiren eski - yeni bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı ve çalışanlarımızı da dahil etmemiz gerektiği inancındayım. Onların varlığı ve desteği Türk Kızılayı’nın başarısında bugüne kadar büyük etken olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.
 
Ve tabi ki, hayati öneme sahip gönüllü kan bağışçılarımız… Ülkemizin yıllık kan ihtiyacının gönüllü bağışçılardan düzenli olarak elde edilmesi hasta ve hasta yakınları için çoğu zaman bir hayat bağışlanması anlamına gelmektedir. Bu bile gönüllülüğün anlamını kavramak için yeterli olacaktır sanırım.
 
Omuz omuza çalıştığımız ve Türk Kızılayı’nın bayrağını her geçen gün bir adım daha ileriye taşıyan gönüllülerimizin “Dünya Gönüllüler Gününü” kutlar, sizlerin katkısıyla hayatlarına dokunduğumuz bütün ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımızı sunarım.”
 
adminadmin