Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 28-04-2020 15:46   Güncelleme : 28-04-2020 15:46

Dünya Sağlıkda Sınıfta Kaldı!

Dünya Sağlıkda Sınıfta Kaldı!

Türkiye'nin sağlık merkezi haline gelmesi an meselesi. Devletimizin sağlıkda gösterdiği başarı yabancı devletlerin gözlerini Türkiye ye çevirmesine neden oldu. Her ne kadar içimizdeki karşı güruh bu başarıyı görmezden gelse de dünya kamuoyu ve basını bu konuya geniş yer veriyor. Demedi demeyin. Dünya yakında Türkiye ye rezil olucak..

 

Amerika ve avrupa başta olmak üzere çoğu dünya ülkesi sağlık da sınıfta kaldı. Buna nazaran Türkiye Afrika dan isveçe dek hiç bir vatandaşını mağdur etmedi. Dış işleri bakanlığımızın yurt dışinda kalan vatandaşlarımızı getirmesi ayrıca övgüye değer. Dünya pek yakında Türkiye ye daha çok muhtaç hale gelebilir. Daha şimdi amerika ingiltere italyaya avrupada birçok ülkeye tıbbı yardım gönderiyoruz.

 

Ayrıca tedavi giderlerinin masraflarının yurt dısına göre cazib ve insan odaklı olması Türkiye'de sağlık turizmini patlatabilir. Kendi ülkelerinin yetersizliği ve tedavi masraflarının pahalılığı sebebiyle yabancıların Türkiyeye yönelmesi pekala mümkün. Bunun için sadece gelin dememiz yetecek. Bizden söylemesi. Türkiyenin kaynak arayışının en iyi çözümü sağlık turizmidir.

 

Emperyalist sömürgeci devletlerin kendi vatandaşına hizmet etmekte ne kadar yoksun ve yetersiz olduğunu tüm dünya gördü, resmen balonları söndü ciddi itibar kaybındalar. Sadece zengin sınıfı hedef alan kapitalist uygulamaları halkın nezdinde ayıbları oldu..

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN