Gündem
Giriş Tarihi : 13-03-2014 15:22   Güncelleme : 13-03-2014 15:22

DÜRÜST NECATTİN HANİ YOKSUL DOSTUYDUN

İlkadım Belediyesinin 2014 yılı şubat sonuna kadar olan dönemleri kapsayan hesap dökümleri basına servis edildi.

DÜRÜST NECATTİN HANİ YOKSUL DOSTUYDUN
Bir süredir inceliyoruz ve incelemeye araştırmalarımıza da devam edeceğiz.

Bunları açıklamaya ve kamuoyu ile birlikte bu harcamaları sorgulamaya vergisini ödeyen bir vatandaş olarak da sormaya devam edeceğiz. 

 
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın kişiliğine ilişkin bugüne kadar herhangi bir açıklama yazmadık. Ancak gerek geçmişte 160 bisiklete 1 Milyon harcadıkları zaman en ağır eleştirileri getiren haber sitesi olarak da öne çıktık. Bundan sonra da bunları yazmaya devam edeceğiz.

GÜVEN DUYGUMUZU KAYBETTİK!

Hilal Kart yoksul vatandaş için yapılan çok önemli bir hizmet ve örnekte bir hizmet. Bir dönem Hilal Kart ödemelerinin yapılamaması da Samsun kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Ancak bize gelen dökümlerde gördüğümüz aşağıdaki döküm bu konuda yapılan ödemeyi gördük.

Burada gördüğünüz gibi 2331 yoksul ve muhtaç vatandaşa 76 Bin 30 TL ödeme yapılmış, burada 50 TL aylık alan vatandaş da var 100 TL'de sonuçtan toplam 2331 kişiye verilen para miktarı kuruşu kuruşuna bu miktar olarak görünüyor belediyenin ödeme evraklarında.
 
Ancak harcama ve ödemeleri incelediğimizde Necattin Demirtaş'a ve yöneticilerine olan güven duygumuzu da kaybettik.
 
 
Harcama belgesinde bir aylık 704.565 adet sms hizmeti alımı yapılmış ve ödenen 38.751,50 TL.

Bu SMS’leri kime ne için atarlar kısmını dahi tartışmayacağız, tek soru var aklımızda gerek var mıydı, bu milletin devletin parası bu kadar çok mu, devletin parası deniz mi, yazıklar olsun diyor ve devam ediyoruz.
 
Ayrıca burada bize iletilen çok önemli bir iddia daha var, bu atılan SMS’lerin bir kısmının KADEF ve diğer derneklere ayrıca MHP Teşkilatına da kullandırıldığına dair. Bu konuda belediye yetkililerinden sadece açıklama değil SMS sistemleri üzerinden tüm SMS raporlarına bakma talebimizi de buradan belirtiyoruz. Yerel Bir firma aracılığı ile alınan bu SMS’ler karşılığında kaç belediye yöneticisine bedelsiz telefon verildi verilen promosyanları kimler kullanıyor ve 5 yıl boyunca bu smsleri satan firmaya yapılan reklam ve SMS ödeme tutarı nedir merakla bu sorunun cevabını arıyoruz.

SAMSUN KONUŞUYOR!

Samsun Konuşuyor programı 90 dakikalık prodüksiyon ve reklam hizmet bedeli olarak 41,300 TL ödeme yapılmış. Belediyede bu evraklar elimize geçtiğini bilenleri bir telaş almış diye duyduk, yok ilgili anlaşma bilmem kaç programlıkmış da bilmem ne.

Doğrudan kıvırmadan soruyoruz, aynı netlikte de tüm Samsunlular gibi bir cevap bekliyoruz TV52'de yayınlanan bu programa ödenen para ve SMSler ve daha yayınlamadığımız onlarca reklam vs anlaşması da seçim yatırımı değilmi ve Necattin Demirtaş aynaya baktığınız da hala kendinize dürüst diyebiliyormusunuz. Bu bedelleri nasıl kendi hırslarınız ve yeniden seçilme propagandanızı beslemek için ödeyebilirsiniz.
 
Bir Aylık SMS Bedeli 38.751,50 + TV52 Programı 41,300,00=80.051,50 TL
 
2331 yoksula bir aylık yardım=76.030 TL
 
İşte ekmek verdim para verdim dostunuz benim diye yüzlerine baktığın vatandaşa verdiğin değer ve diğerleri...
 
Harcama listelerine baktıkça gördüğümüz en net şey şu:

Necattin Demirtaş ya da başkası birileri Belediye bütçesini DOĞRUDAN GÖTÜRMÜŞ.

Necattin Demirtaş diyorsa ki haberim yok, demek ki belediyeyi başkaları yönetiyor iddiaları da doğru.

Bu konuda bugüne kadar yapılmış bir açıklama yok, biz şu bu ne yapmışı değil Necattin Demirtaş bu paraları nasıl öder veya ödettir cevabını arıyoruz.
 
http://www.samsunhaber.tc/samsun-haber/durust-necattin-hani-yoksul-dostuydun-h220841.html

Samsunhaber.tc
adminadmin