Spor
Giriş Tarihi : 26-09-2015 15:30   Güncelleme : 26-09-2015 15:30

Düzce Belediyesi 9. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri

DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen Yağlı Pehlivan Güreşleri, farklı illerden yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla başladı

Düzce Belediyesi 9. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri

DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen Yağlı Pehlivan Güreşleri, farklı illerden yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla başladı.

Kalıcı Konutlar Güzelbahçe mevkisindeki parkta düzenlenen ve "Küçük Kırkpınar" olarak adlandırılan yağlı pehlivan güreşlerinde; küçük boy, teşvik, tozkoparan, deste küçük, deste orta, deste büyük, küçük orta boy, büyük orta boy güreşleri yapılıyor.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak yağlı pehlivan güreşlerinin bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Güreşlere 400'e yakın sporcunun katılım gösterdiğini dile getiren Keleş, "Kırkpınar'da paça bağlamış başpehlivanlarımızın büyük bir kısmı bugün burada. Bu bir anlamda Kırkpınar'ın rövanşı gibi kabul ediliyor. Kırkpınar'dan sonra olduğu için Düzce güreşleri bu anlamda ciddi önem taşıyor" dedi.

Tarihi Kırkpınar'da olduğu gibi kendi organizasyonlarında da bu sene bir altın kemer hazırladıklarını kaydeden Mehmet Keleş, "Geçen sene birinciliği kazanan pehlivan bu sene de alırsa ikincisi olacak. Üçüncüyü alana altın kemeri de hediye ediyoruz. Ata sporumuz yağlı güreş bizim için çok değer ifade ediyor. 600 yıldan beri devam eden çok önemli bir gelenek bizim için. İnşallah Düzce güreşleri, tarihi Kırkpınar gibi yıllarca devam eder" diye konuştu.

Keleş, açıklamalarının sonunda, ulusal çaptaki güreşlere ciddi katılım olduğunu söyleyerek herkese teşekkür etti. 

Organizasyonda bu akşam yapılacak final maçıyla başpehlivan belli olacak. 

adminadmin