Güncel
Giriş Tarihi : 19-06-2015 19:00   Güncelleme : 19-06-2015 19:00

Düzce'de "Araç İzleme Ofisi" açıldı

DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi tarafından şehir içi ulaşım kalitesini artırmak amacıyla "Araç İzleme Ofisi" oluşturulduğu bildirildi

Düzce'de

DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi tarafından şehir içi ulaşım kalitesini artırmak amacıyla "Araç İzleme Ofisi" oluşturulduğu bildirildi. 

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, şehir içi ulaşımında otobüslerin program dahilinde seyri ve aksaklıkların giderilmesi amacıyla ofisin oluşturulduğu belirtildi. 

Açıklamada, otobüslerin seyir hareketlerinin izleme ofisinde anlık takip edileceği ifade edilerek şunlar kaydedildi:

" Araçların tamamına kurulan GPS sayesinde rota takibi, kameralar sayesinde ise şoförlerin tutumu ve yolcu-şoför uyumu izleniyor. Seferler sırasında yaşanan zaman kayıplarına ve sapmalara karşı kurulan uyarı sistemi şoförün rota ve belirlenen zaman dışına çıkmamasını sağlıyor. Şikayet oranlarının, yapılan çalışmalar sayesinde ciddi şekilde azaldı. Şoförlerimize verdiğimiz aylık eğitim seminerlerinde yapılan hataları görüntülü şekilde anlatıyor ve olması gereken hakkında bilgiler veriyoruz. Hazırladığımız 59 maddelik talimatnameyi hatırlatarak bu kurallara uyan arkadaşlarımızı ödüllendiriyoruz. Bu sayede kaliteyi giderek daha üst seviyeye taşıyoruz."

adminadmin