Güncel
Giriş Tarihi : 03-09-2015 14:00   Güncelleme : 03-09-2015 14:00

Düzce'deki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu

DÜZCE (AA) - Düzce'de Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında kent merkezinde 2 yurt ile Akçakoca ilçesinde bir dershanede arama başlatıldı

Düzce'deki

DÜZCE (AA) - Düzce'de Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında kent merkezinde 2 yurt ile Akçakoca ilçesinde bir dershanede arama başlatıldı. 

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Paralel Devlet Yapılanması'na finansman desteği sağlandığı iddiasıyla düzenlediği eş zamanlı operasyon kapsamında kent merkezinde faaliyet gösteren iki okul ve iki dershanenin ardından iki özel yurtta başlattığı arama sürüyor.

Emniyet ekipleri, Akçakoca ilçesindeki dershanede de doküman ve bilgisayarları inceliyor.

Arama yapılan dershane, özel okullar ve yurtlar aracılığıyla "Paralel Devlet Yapılanması"na finansman sağlandığı, ayrıca Vergi Kanunu'na muhalefet edildiği öne sürüldü.

Güncelleme (4 Eylül 2015, 07:30):

DÜZCE (AA) - Düzce'de "Paralel Devlet Yapılanması"na finansman sağlandığı, Vergi Kanunu'na muhalefet edildiği iddiasıyla kent merkezi ve Akçakoca ilçesindeki bazı özel okullar, dershaneler ve yurtlarda sabah saatlerinde başlayan aramalar sona erdi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Mali Şube ekiplerinin, kent merkezindeki 2 dershane ve 2 özel okul ve 2 yurt ile Akçakoca ilçesindeki 1 dershanede başlattığı aramalar sonlandırdı.

Polis tarafından arama yapılan yerlerden alınan belgelerin yanı sıra bilgisayarlar incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Alınan belgelerde Defterdarlık görevlilerince de inceleme yapılacağı bildirildi.

Arama yapılan dershane, özel okul ve yurtlardan "Paralel Devlet Yapılanması"na finansman sağlandığı, ayrıca Vergi Kanunu'na muhalefet edildiği iddia ediliyor.

 
adminadmin