Sağlık
Giriş Tarihi : 08-05-2014 19:52   Güncelleme : 08-05-2014 19:52

DÜZGÜN DİŞLERE SAHİP OLMAK ARTIK ÇOK KOLAY!

Düzgün dişlere sahip olmanın çok kolay olduğunu ifade eden Diş 212 Hastanesi kurucu ortaklarından Ortodenti Uzmanı Diş Hekimi Abiddin Acar, modern tedavi yöntemlerini anlattı.

DÜZGÜN DİŞLERE SAHİP OLMAK ARTIK ÇOK KOLAY!
Nişantaşı Üniversitesi Kariyer Günleri kapsamında Nişantaşı Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde Diş 212 hastanesi kurucu ortaklarından Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Abiddin Acar, öğrenci ve akademisyenlerden oluşan katılımcıları, ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirdi ve tedavi yöntemlerinden bahsetti.

“DİŞ ÇÜRÜĞÜ YAŞAMAYAN İNSAN YOK”

Konuşmasına diş çürüklerinden bahsederek başlayan Uzman Dr. Dt. Acar, diş çürüklerinin önlenebilir olmasına rağmen dünyada hemen hemen bütün insanların bu sorunu yaşadığını ifade etti. Uz. Dr. Dt. Acar, diş çürüğünü önleme amacıyla ağız bakımı, rutin diş fırçalamalar ve altı aylık diş hekimi kontrollerinin ihmal edilmemesi gerekten önlemler olduğunu vurguladı. Uz. Dr. Dt. Acar, diş çürüklerinin ağrılara sebep olduğunu ve hastanın kendi kendine ağrıya önlem almaya çalışmadan, mutlaka bir diş hekimine başvurması gerektiğini söyledi.

Acar, diş çürümesinin kanal tedavisi gibi yöntemlerle tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu konusunda katılımcıları bilgilendirirken, çürüyen dişlerin eskiden çekildiğini ancak bugün kanal tedavisiyle, dişi çekmeye gerek kalmadan çürüklerden kurtulabilineceğini dile getirdi. Uz. Dr. Dt. Acar, tedavinin ardından da temizlik ve rutin kontroller için diş hekimine gitmenin önemine işaret etti.
 
“EKSİK DİŞLER PROTEZ İLE TAMAMLANABİLİYOR”

Dişlerdeki çürüklerin dişin sinirine doğru ilerlediği durumlarda bazen çürük dişleri kurtaramadıklarını ifade eden Uz. Dr. Dt. Acar, çürük dişleri kurtaramayabiliyoruz ancak protez denilen birtakım tedavi yöntemleriyle eksik olan dişlerin yerine yenisini koyabildiklerini söyledi. Uz. Dr. Dt. Acar, eksik dişlerimizin oluşturmuş olduğu boşluğun yanındaki dişlerin küçültülerek, üzerine geçirilecek olan protezlerin aynı zamanda buradaki boşluğu da doldurduğunu ve bu işleme köprü adı verildiğini ifade etti.
 
‘’ZAMANIMIZIN EN MODERN TEDAVİSİNİN IMPLANT’’

Uz. Dr. Dt. Acar, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerlerinin doldurulması söz konusu olduğunda proteze altenatif olarak mevcut dokuları koruyan zamanımızın en modern tedavisinin implant tedavisi olduğuna vurgu yaptı. İmplantı, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri olarak tanımlayan Uz. Dr. Dt. Acar, implant tedavisinin uygulanışı ile ilgili bilgiler paylaştı.
 
“DÜZGÜN DİŞLERE SAHİP OLMAK ÇOK KOLAY”

Ortodontik tedavi ile ilgili de bilgiler veren Uz. Dr. Dt. Acar, çapraşık olan dişlerin altı ile on sekiz ay gibi bir süre içinde bu yöntemle tedavi edilebildiğini belirtti ve klasik teller ile tedavinin dışında, seramik tellerle de tedavinin mümkün olduğunu ifade etti. Uz. Dr. Dt. Acar, ortodontik tedavi ile düzgün dişlere sahip olmanın çok kolay olduğunun altını çizerken, estetik kaygısı çok yüksek insanların tel takmak istemediklerini ve bu gibi durumlarda teli dişin iç tarafına takarak ya da şeffaf basit plaklarla da dişlerin düzeltebildiğini söyledi.

Abiddin Acar, seminerin sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.
 
PENBE KOÇ - İSTANBUL
adminadmin