Genel
Giriş Tarihi : 02-12-2019 11:45   Güncelleme : 02-12-2019 11:45

Ebubekir Sifil'i salondan çıkaran Rektörden Açıklama!

Yalova Üniversitesi (YAÜ) Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Dr. Ebubekir Sifil'e yönelik skandal tutumuna dair açıklamada bulundu.

Ebubekir Sifil'i salondan çıkaran Rektörden Açıklama!

Yalova Üniversitesi (YAÜ) Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, "Bana yapılan hakaretleri kesmişler, o kısmı vermişler. Oradan bir mağduriyet oluşturmak için algı yönetimine başlamışlar." dedi.

YAÜ'de 28 Kasım günü düzenlenen Öğrenci Kulüpleri Birliği Toplantısında Rektör Cebeci ile aynı üniversitede görevli öğretim üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sifil arasındaki tartışma görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması büyük tepki topladı.

Cebeci'nin "Haddini bil, derhal lütfen dışarı çık." dediği Sifil de, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Rektör Cebeci yaptığı açıklamada, toplantıyı kulüp başkanları ve yöneticilerini destekleme, çalışmalarına yön verme amaçlı düzenlediklerini iddia etti.

Çok güzel bir toplantı olduğunu, öğrencilere ünlü hocalar ve bilim insanlarını getirmeleri tavsiyesinde bulunduğunu anlatan Cebeci, her türlü desteği sağlamak için söz verdiklerini belirtti.

Öğrencilerin de dileklerini ve isteklerini kendisine ilettiğini belirten Cebeci, "Çok güzel bir toplantı oldu derken İlahiyat Fakültesinden Ebubekir Bey söz aldı. Dedi ki, 'Konuşmanızı dinledim, 6 defa destek kelimesini kullandınız. Ama biz sizden bir araba istedik vermediniz.' dedi. Sanki 'Siz yalan söylüyorsunuz, kandırmaya çalıyorsunuz.' şeklinde sert bir ses tonuyla 'İDO'ya misafirimizi bırakacaktık, araba vermediniz.' dedi. Ben 'Yanılıyorsunuz hocam. Daha dün bir misafirimizi havaalanından alıp tekrar havaalanına bıraktık.' dedim. Yanımdaki rektör yardımcısı arkadaşımıza dönüp sordum. O da bana öyle bir şeyden haberlerinin olmadığını söyledi. Burada bir yanlışlık olduğunu söyledim." iddalarında bulundu.

Videonun kesildiğini savundu

Sifil'in değindiği konunun üniversitenin Safran yerleşkesinde yaşanan bir olay olduğunu hatırlatan Cebeci, ancak bu yerleşkede kullanılması amacıyla daha önce bir araç tahsis ettiklerini hatırlattı.

Konuşmanın daha sonra sert bir noktaya geldiğini dile getiren Cebeci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüksek bir sesle 'Teessüf ederim' deyince, 'Sizin sözünüz bitti. Söylediğinizi anladım. Mikrofonu bir başkasına verin' dedim. 'Hayır konuşacağım.' deyince de ben 'Ya haddini bilerek konuş ya da dışarı çık' dedim. Videoda zaten o kısım var. Öncesi yok. Dışarı çıkarken de öğrencisi bana 'terbiyesiz' diye bağırdı. O da videoda yok. Yani bana yapılan hakaretleri kesmişler, o kısmı vermişler. Oradan bir mağduriyet algı yönetimine başlamışlar. Durup dururken benim, ilahiyatçı olarak, bir ilahiyatçı hocamızı toplum önünde rencide etme düşüncem olabilir mi. Hiç kimse 'haddini bil' derken neden dediğimi sormuyor. Bana iki defa 'teessüf ederim' dedi. O kadar öğrenci karşısında yalan söylüyor konumuna düşürdü. Çok kötü bir durum oldu."

Provokasyon iddiası

Toplantının devam ettiğini ve salondaki öğrencilerin kendisine destek verdiğini sözlerine ekleyen Cebeci, yaşananların ilahiyat camiası adına kötü bir görüntü oluşturduğunu aktardı.

Olayın medyaya farklı yansıtılması, videonun kesilerek belli bir kısmının bırakılmasıyla algı yönetimi yapmanın doğru olmadığını belirten Cebeci, "Allah ıslah etsin. Salonda kamera hazırlığımız olmadı. Ancak güvenlikçiler bir tutanak tutmuş. Belli ki birisi arka tarafta özellikle bunu çekmek için bulunmuş. Hazırlıklı bir provokasyon var işin içinde. Aslında bunu bana niye yaptılar onu anlamadım. Öğrencilerle bu kadar iyi bir hava yakalamışken bize zehir oldu." dedi.

Yeni Akit

adminadmin