Genel
Giriş Tarihi : 04-03-2020 14:49   Güncelleme : 04-03-2020 14:49

Ege'de Alabora Olan Göçmen Teknesinde Bir Çocuk Öldü!

Türkiye’den Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeye çalışan göçmenleri taşıyan bir botun alabora olması nedeniyle bir çocuk hayatını kaybetti.

Ege'de Alabora Olan Göçmen Teknesinde Bir Çocuk Öldü!

Alabora olan tekneden 46 kişinin kurtarıldığı iki çocuğun hastaneye kaldırıldığı ancak çocuklardan birinin hayatını kaybettiği açıklandı.

 

Yunan Polisi, Pazar sabahından bu yana en az 1000 göçmenin Ege Denizi’ndeki Yunan adalarına ulaştığını açıkladı.

Yunanistan Türkiye arasındaki sınır kapısında da göçmenler Yunanistan’a geçebilmek adına mücadele ediyor. Yunan polis ve askerleri göçmenlere biber gazı, ses bombası ve yer yer plastik mermilerle müdahale ediyor.

 

Yunan yetkililer alınan açık kapı kararının ardından Türkiye’yi sınır kapılarına gelmek isteyen göçmenleri yönlendirmekle suçluyor.

 

Atina’da düzenlenen ulusal güvenlik toplantısının ardından açıklama yapan Yunan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, “Bu hareket Türkiye tarafından cesaretlendiriliyor ve yönlendiriliyor” dedi. Petsas mevcut durumun Yunanistan açısından bir ulusal güvenlik tehdidi olduğunu söyledi.

 

Yunan Gelişim Bakanı Adonis Georgiadis de göçmen akışını bir istila olarak niteledi.

 

Yunan Başbakanı Kyriakos Miçotaki de Pazar günü Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ülkesinin sınırlarını göçmen girişlerine karşı korumak konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN