Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-01-2019 16:21   Güncelleme : 28-01-2019 16:21

Eğitim Bir Sen Samsun 1. Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız’dan Pakistan ziyareti!

Eğitim Bir Sen Samsun 1. Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız’dan Pakistan ziyareti!

Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Atilla OLÇUM, IHH Genel Başkan Yardımcısı Said DEMİR ve 20 ilimizin şube başkanlarımızın katıldığı Pakistan ziyareti, Yetimhaneler, Maarif Vakfı ve büyükelçilik ziyareti ile tamamlandı. Samsun Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube adına heyette bulunan Başkan Hamdi Yıldız gözlemlerini aktardı.

Pakistan da IHH ve Khubaib Vakfının yönetiminde bulunan Sargado Kız Yetmhanesi ve Koleji, Keşmir bölgesinde Rara Yetimhanesi ve Koleji ile Haripur Yetimhanesi Kolejini heyet olarak ziyaret ettiler. Burada bulunan öğrencilere Türkiye’den getirilen hediyeler takdim edildi. Yetimler ile gün boyu bir arada bulunarak eğlenceli etkinlikler yapıldı. Kız ve erkek yetimhanelerinde kalan öğrencilerin aynı zamanda sosyal ve sportif faaliyetlere etkin bir şekilde katılım sağlanıp başarılar elde edildiği, eğitimin nitelikli ve hassasiyet ile sürdürülüyor olması, yetimlerin nezih bir ortamda barınmaları heyeti ziyadesiyle memnun etti. Coğrafyanın kaderi haline gelen savaş, kan ve gözyaşının sona ermesi için İslam dünyasında birlik ve beraberliğe olan inanç dile getirildi. Milyonlarca yetim Müslüman çocukların maalesef misyoner faaliyetlerini sürdüren kuruluşların elinde olduğunu bu anlamda IHH yardım kuruluşunun çabalarının çok önemli olduğu ve ancak bu tür kuruluşların arttırılması IHH nın bu faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiği ifade edildi.

Ziyaretin son gününde maarif vakfı ve Büyükelçilik ziyareti gerçekleştirildi. Maarif Vakfı okulundan alınan bilgilere göre Pakistan’da bulunan 76 okulun eğitim öğretime devam ettiği ifade edildi. Büyükelçilik ziyaretinde Büyükelçi Sayın Mustafa YURDAKUL ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Keşmir Eğitim ve Teknoloji Bakanı Dr.Muhammed Beşir Abbasi de Keşmir ziyaretine eşlik etti.

adminadmin