Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-11-2018 15:29   Güncelleme : 23-11-2018 15:29

Eğitim Bir-Sen Samsun 2 nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir: İstiklâlde olduğu kadar istikbâlde de öğretmenlere muhtacız!

Eğitim Bir-Sen Samsun 2 nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir: İstiklâlde olduğu kadar istikbâlde de öğretmenlere muhtacız!

Eğitim Bir-Sen Samsun 2 nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle yayınladığı mesajda, “öğretmenliğin yılın bir tek gününde hatırlanıyor olması, öğretmenliğe yeterince değer veremediğimizin somut bir göstergesidir” dedi.

Öğretmenliğin bir günlük bir meslek olmadığı için bir günlüğüne akıllara gelmesinin doğru olmadığını da kaydeden Demir, şöyle devam etti;

“Öğretmen, hayatını mesleğine adamış olduğundan, yılın her günü eğitim-öğretimle ilgili meselelerle meşgûl olur.

Milletimizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne erişme mücadelesinde elde ettiği başarılar bakımından en büyük pay, hiç şüphe yok ki öğretmenlerimizindir.

Bundan sonra da böyle olacaktır. Nitekim 2023 hedeflerinin gerçekleştirilme düzeyi de öğretmenlerimizin geçmişteki ve hâlihazırdaki başarılarıyla doğru orantılı olacaktır. İlim ve irfan ordumuzun bir milyonu aştığı dikkate alındığında, milletimizin istiklâlinde olduğu kadar istikbâlinde de öğretmenlerimizin belirleyici etkisi açıkça ortaya çıkacaktır.

2023 Eğitim Vizyonu belgesinde öğrenci, veli ve okulla birlikte eğitim-öğretim faaliyetlerinin temel ayaklarından biri olarak öğretmenin gösterilmesi elbette isabetlidir. Bununla birlikte çoğu zaman öğretmenin çocuklarımızın eğitimleri noktasında yalnız kaldığı dikkatlerden kaçırılmamalıdır. Zira zaman zaman öğretmenlerimizin okullarda güçlüklerle elde ettikleri birtakım başarıların toplumsal bir kanayan yara hâline gelmiş olan yanlış rol modeller yüzünden hebâ olduğu görülmektedir. Bu noktada özellikle görsel ve sosyal medya ortamlarında ciddî yanlış modellerin öğrencilerimize dayatıldığı bir gerçektir. Dolayısıyla sadece eğitim-öğretim açısından değil Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü hedefinin gerçekleştirilmesi açısından da öğretmenlerimizin desteklenmesi büyük önem taşımaktadır.

SAYGI VE MİNNETLE YAAD EDİYORUZ

Diğer taraftan bizler, kendini mesleğine adamış başarılı öğretmenlerimizin takdir ve teşvik edilmesinin eğitim-öğretimde niteliği artıracağı kanaatini taşımaktayız. Çünkü samimiyet eksenli takdir ve teşvik çabaları, öğretmenlerimizi motive edecek ve onlara yeni başarılar noktasında güç verecektir.

Bu arada üniversitelerimizde görev yapan araştırma görevlileri, öğretim görevlileri ve öğretim üyeleriyle eğitim-öğretim faaliyetlerinin herhangi bir aşamasında görev yapan bütün memur ve başka kadrolardaki arkadaşlarımızın aynı hedeflere ulaşılması için hizmet verdiği hatırlanmalıdır.

Bu duygularla geleceğimizi inşa eden, birliğimizde ve dirliğimizde pay sahibi olan bütün öğretmenlerimizi saygı ve minnetle yâd ediyor, ebediyete intikal etmiş olanlara rahmet ve mağfiret diliyoruz”

adminadmin