Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-12-2019 14:38   Güncelleme : 06-12-2019 14:42

Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e çağrı!

Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne raylı sistem seferlerinin başlamasının ardından sona erdirilen ücretsiz ring uygulamasının yeniden başlatılması için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e çağrı yaptı.

Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e çağrı!

Demir yaptığı yazılı açıklamada, Karadeniz’in en büyük yerleşkesine sahip Üniversite olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi 53 bin öğrenci, 2500 akademisyen ve 4 Bin çalışanı ile adeta devasa bir fabrika hüviyetinde olduğunu belirterek,

“Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtları da bünyesinde barındıran Kurupelit yerleşkesi 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Büyük Şehir Belediyesinin katkıları ile raylı sisteme kavuştu.

Ancak raylı sistemin kampüs içine girmesiyle birlikte daha önce öğrencileri ve personeli bedava taşıyan Ringler kaldırıldı.

Bu durum özellikle öğrencileri ve çalışanları mağdur ediyor.

Kış şartlarının hissedildiği bu günlerde öğrenciler kampüs içi dolaşım için 2 TL vermek zorunda.

Bir öğrenci günde en az iki kez kampüs içinde gidip gelmek zorunda kalıyor” diye yazdı.

ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ!

Demir şöyle devam etti;

“Bu da günlük 8 TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Ayrıca havanın erken kararması nedeniyle KYK Samsun Kız yurdundan okullarına yürüyen kız çocuklar tedirginlik hissediyor.

Öğrencilerin ve çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi için kampüs içinde ücretsiz ulaşım sağlanması zaruri bir hal almış dururumda.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'den geçtiğimiz yıla kadar ücretsiz olan kampüs içi ulaşım araç ring seferlerinin tekrar konmasını bekliyoruz. Öğrencilerimiz mağdur, çalışanlarımız mağdur. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir’den bu öğrencilerimizin ve üniversite çalışanlarımızın bu mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz”

adminadmin