Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-12-2018 11:31   Güncelleme : 23-12-2018 11:31

Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız; Ağaçlar 60 Yaşında Kesilmesi Uygundur!

Samsun Adalet mahallesindeki çamlık alanda bulunan 60 yıllık çam ağaçlarının okul alanı açılması için kesilmesinin Samsun Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından onaylandığı ortaya çıktı.

Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız; Ağaçlar 60 Yaşında Kesilmesi Uygundur!

Samsun Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ömrünü tamamladıkları için kesilmesi ve yakacak odun olarak kullanılması uygun görülen ağaçların yerine okul inşaatının ardından yeni ağaçlar dikilecek.

Çamlık alan 13 Temmuz 2018 tarihli Samsun Büyükşehir belediye meclis kararı ile eğitim alanına çevrilmişti.

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız, “ İlkadım Adalet Mahallesinin İlkokul İhtiyacı biran önce Karşılanmalı, minik yavrularımız 2000 ün üzerinde mevcutlu okullarda üst üste istif edilmiş şekilde eğitim görmekten kurtarılmalı, sabahın ve akşamın karanlığında çocuklarını yürekleri ağzında bekleyen velilerimiz bir an önce rahatlatılmalıdır” diye konuştu.

“İlkadım’da tam gün eğitime geçilmesi için atılan adımları destekliyoruz” diyen Yıldız şöyle devam etti;

“Okul alanı olarak planlanan ve üzerinde ekonomik değeri olmayan, Orman Müdürlüğünce kesilmesi uygun bulunan ağaçların çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmeleri adına kesilmeleri bir zorunluluksa buna karşı çıkılmamalıdır.  Şehrin en yoğun yapılaşmasının olduğu bir mahallede okul ihtiyacı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile planlanan alanda yapılması gereken ilkokulun bir an önce inşaatının gerçekleştirmesini önemsiyoruz.  Yeşile olan sevgiyi o okulda okuyacak öğrencilere aşılamak ve kesilecek ağaçların kat kat fazlasını doğaya kazandırmak hepimizin birinci görevi olacaktır.  Çocuklarımızın karanlıkta evlerinden çıkıp karanlıkta evlerine dönmemeleri adına yapılacak bu okulun mahallemize ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.

MESELENİN AĞAÇ OLMADIĞININ FARKINDAYIZ

Bizim buraya önerimiz ağaçların yerine yetişkin ağaçlar dikilerek bunları da söküp başka bir yere taşıyabilirler. Samsun Büyükşehir Belediyesi bu hizmeti yapabilir.

Eğitim önceliğimizdir. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında çocuklarımızın kalabalık olmayan tam gün eğitim veren okulunda eğitim görmesi adına yapılacak çalışmalara desteğimiz tamdır. Samsun kamuoyunun, bugün Büyükşehir Belediyesi çalışmalarının engellenmesini burada eğitim görecek geleceğimiz olacak yavrularımızı cezalandırmak anlamına geldiğini göz önünde tutarak bu olayı eğitim alanı ihtiyacı yönünden değerlendirilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz”

adminadmin