Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-06-2020 13:05   Güncelleme : 09-06-2020 13:05

Eğitim Bir Sen'den Samsun Milli Eğitim Müdürlüğüne Ağır Eleştiri

EĞİTİM BİR SEN Samsun Şube Başkanı ve MEMUR SEN Samsun Temsilcisi Hamdi Yıldız sosyal medya hesabından zehir zemberek bir paylaşım yaptı.

Eğitim Bir Sen'den Samsun Milli Eğitim Müdürlüğüne Ağır Eleştiri

ARTIK BU REZİLLİĞE SON VERİN, İŞİNİZİ ADAM GİBİ YAPIN!

“Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünde teftişte görevini hakkıyla yapanları hariç tutuyorum” diyerek cümlelerine başlayan Yıldız,

 

SON KEZ SÖYLÜYORUM İŞİNİZİ ADAM GİBİ YAPIN

“Ancak işini yaparken duygularını, siyasi düşüncelerini, ideolojilerini, bağlantılarını karıştıran sahiplerine göre karar çıkartanlara son kez söylüyorum işinizi adam gibi yapın” diye devam eden yazısını şöyle sürdürdü;

Bir idareci memurla tartıştı diye nerdeyse memuriyetten mene gidecek disiplin cezası ve yöneticilik görevini üzerinden alma idari teklifinde bulunuyorsun ve karar uygulanıyor.

Diğer tarafta okul müdürünü müdür yardımcısı odasında kilitleyerek tehtid ediyor, yetmiyor bahçede saldırıyor okul müdürü can güvenliği tehlikesi yaşıyor.

 

MÜDÜR YARDIMCISI NEDEN CEZA ALMADI

Ama ilçenin yürüttüğü soruşturma sonucu müdür yardımcısı için verilen ceza kararı uygulanmıyor.

Bir tarafta okul müdürü! Öğrencinin notunu karne verdikten sonra değiştirip sınıf geçiriyor ildeki müfettişler hükmü açık bir konuyu adama göre değerlendirdiği için sonuçlandır(a)mıyor, bakanlıktan gelenler aklayıp gidiyor.

Diğer tarafta öğrencinin devamsızlığını değiştirdiği için müdür yardımcısının görevi sonlandırılma cezası hemen yapıştırılıp adli olarak yargılanma teklifi getiriliyor.

 

BU REZİLLİKLERİN BİLİNMESİ GEREKİYOR!

Bir okulda üç tane idareci bir birine giriyor ve okulun iklimini yerle yeksan ediyor müfettiş birini bırakıp diğer ikisini görev yeri değişikliği ile gönderiyor.

Bir yerde hata, kasti bir eylem var ise karşılığı adama göre değil, yapılan işe fiile göre uygulanmalı.

Bu işin muhataplarına defalarca söyledik okullarda idarecilerin itimatını, güven duygularını sarsan, vicdanları yaralayan kararlar çıkartıyorsunuz.

Şu anda üyemiz olsun ya da olmasın büyük risk ve sorumluluk yüklenmiş olan idarecilerimizin yaptıkları işlerin karşılığında tek beklentileri güven. 

Bunları defalarca dile getirdik ancak nezaketimizi suiistimal edip anlamayanlara hukuki olarak kuracağımız cümleler olacağı gibi, artık kamuoyunun da  yapılan bu rezillikleri bilmesi gerekiyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN