Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-03-2019 16:37   Güncelleme : 11-03-2019 16:37

Eğitim Birsen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Demir’in İstiklal Marşının Kabulünün 98. Yıl dönümü Mesajı

Türk’ün ezelden ebede giden gür sesi!

Eğitim Birsen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Demir’in İstiklal Marşının Kabulünün 98. Yıl dönümü Mesajı

Eğitim Birsen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Demir, İstiklal Marşının Kabulünün 98. Yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Demir Mesajında “Türk milletinin tarihinde yaşadığı en hassas dönemlerden biri olan Millî Mücâdele’nin ruhunu en güzel şekilde yansıtan İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 98. Yıl dönümünü idrâk etmekteyiz” diyerek şöyle devam etti;

“Varlık yokluk mücadelesinin yaşandığı yıllarda devlet yöneticileri orduyu coşturacak bir ruhun arayışı içerisindeydiler ve bu arayış onları “millî marş” fikrine götürdü. Yüzlerce şairin kaleminden çıkan yüzlerce şiir, düzenlenen yarışma jürisini tatmin etmiyordu. Aslında kader çarkı yüce ruhlu Mehmed Âkif’in kaleminden dökülecek mısralar için dönüyordu. Lâkin hiçbir yüksek tavanın eğemediği o yüksek baş, milletinin marşını para karşılığı yazmaya yanaşmıyordu. Israrlar, iknâ çabaları ve en sonunda: KORKMA !

TÜRK’ÜN EZELDEN EBEDE GİDEN GÜR SESİ

Mehmed Âkif, Taceddin Dergâhı’nda vecd ile yazdığı dizeleriyle sadece “kahraman ordumuzun” değil bütün bir geçmişteki ve gelecekteki hisli kalplerin yırtılırcasına, volkanlar gibi patlarcasına coşmasına hizmet ediyordu. Mehmed Âkif, sadece Millî Mücadele’nin Mehmedleri için değil, Müslüman Türk’ün ezelden ebede giden gür sesli adımlarını duyurmak için de yazıyordu.

KORKMA! Her şey bitmiş gözükse de sen Müslümansın ve Yüce Nebî’nin (s.a.v.) kutlu “Lâ-tahzen!” müjdesine mazharsın

Ve sen Türk’sün! Ergenekon yurdunun demirden dağını eriten tunç bileklilerin oğlusun.

Bu ulvî duygularla İstiklâl Marşı’mızın kabûlünün 98. yıl dönümünü kutlar, kutlu belde Türkiye’nin ezanıyla, bayrağıyla ve İstiklâl Marşı’yla ilelebed pâyidâr kalmasını yüce Allah’dan niyâz ederim.”

 

adminadmin