Genel
Giriş Tarihi : 07-05-2019 09:02   Güncelleme : 07-05-2019 09:02

Eğitim Dünyası Okul Öncesi 2019 Zirvesi’nde Buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gelecek Eğitimde Platformu işbirliği ile bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Okul Öncesi Eğitim Zirvesi, CRR Harbiye İstanbul’da ilk gün etkinlikleriyle başladı.

Eğitim Dünyası Okul Öncesi 2019 Zirvesi’nde Buluştu

“Yeteneğimi Keşfet” ana temasıyla düzenlenen ve Türkiye'nin dört bir yanından 1500 öğretmenin katıldığı Zirve'de her biri alanında uzmanlaşmış 17 konuşmacı, eğitim dünyasıyla ilgili sunum yaptı ve katılımcılara tecrübelerini aktardı. Zirve’de ilk gününün en önemli konuklarından olan eğitimin Nobeli olarak adlandırılan Küresel Öğretmen Ödülü’nün sahibi Filistinli öğretmen Hanan Al-Hroub da eğitime dair yaklaşımlarını paylaştı.

Hroub: Bu işin kaynağı hayalgücü ve ilhamdır”

Bir öğrenci sınıfını ve öğretmenini sevmemesi durumunda, eğitimine ve derslerine odaklanamayacağına inandığını belirten Al-Hroub şöyle devam etti: “Tüm oyuncaklar çocuklar için bir eğitim aracına dönüşebilir. Oynayarak öğrenme çocukların gelişiminde ve eğitiminde en önemli tekniktir. İlham ve hayalgücü bu işin kaynağıdır. Sınıftaki mutluluk, dışarıdaki mutluluğuna da yansıyacaktır.  Şiddet ise gerek hayatları, gerekse eğitimleri konusunda çocukları engelleyebilecek en büyük etkendir. “

Birbirinden ünlü isimler öğretmenlere seslendi

Etkinliklerde gün boyu birbirinden değerli 17 konuşmacı, salonu dolduran katılımcılara eğitim süreçleriyle ilgili sunumlar yaptı. Konuşmacılar arasında eğitim camiasının duayenlerinden Prof. Dr. Aytaç Açıalın, Prof. Dr. Belma Tuğrul, Vantrolog Çiğdem Dağtekin, Trend Avcısı Serdar Kuzuluoğlu gibi önemli isimler katılımcılarla buluştu.

Zirve, resim sergisiyle hafta boyu devam edecek

4 Mayıs Cumartesi günü başlayan etkinliğin ikinci gününde İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Balat Kampüsü’nde 25 atölye çalışması gerçekleştirilecek ve Çocuk Yetenekler Resim Sergisi 11 Mayıs tarihine kadar sürecek.

adminadmin