Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-09-2019 13:40   Güncelleme : 12-09-2019 13:40

Eğitimciler Birliği Sendikası Samsun 2 Nolu Şubesi Eylül Ayı Divan Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi

Samsun EBS 2 Eylül Divan Kurulu toplantısında İlk olarak söz alan Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir ülkemizin zor bir süreçten geçtiğinin üzerinde durdu.

Eğitimciler Birliği Sendikası Samsun 2 Nolu Şubesi Eylül Ayı Divan Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi

Demir bu süreçte ahlaki çöküntünün önlenmesi, evrensel değerlerin tahkim edilmesi, güven ve huzurun bütün insanlığı kuşatması, refahın adil paylaşılması, hukuka ve insan haklarına uygun, insan onuruna saygının esas olduğu adil bir dünya düzeninin inşası için sendika olarak her zaman ön planda ve mücadelenin içinde olacağız, dedi.

Ayrıca Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak terör örgütlerine ve uzantılarına karşı cesaretle durarak evlatlarını terörün pençesinden kurtarmak için eylem başlatan annelerin isyanını, yüreklerinden kopan haykırışlarını ve evlatlarına kavuşma özlemlerini sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Başkan Demir, Diyarbakır’daki annelerin feryadı tüm yüreği yanan annelerin acısına merhem olacak ve PKK terörünü devletimizin güçlü desteğiyle beraber anneler bitirecek, dedi.

Hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden istenilen sonucu alamadıklarını ifade eden Demir, Memur Sen’in Hükümetin teklif ettiği 4+4 3+3 teklifinin kabul etmeyip imzalamamasına rağmen yapılan spekülasyonların tamamen art niyetli olduğunu görüyoruz. Sonuç itibariyle biz bu anlaşmayı imzalamadık ve imzalamadığımız için kanuni süreç olan Kamu Hakem Kurulu’nun kararı bağlayıcı. Bu kanundan kaynaklanan bir durum. Memur Sen’in itirazı zaten buna. Toplu Sözleşme ile ilgili kanun hepimizin elini kolunu bağlıyor ve itirazı da yok. Buna rağmen şerh düştüğümüz ve imzalamadığımız oranlardan bizleri sorumlu tutanların tamamen kötü niyetli ve provokatif amaçlı hareket ettiklerini söylemek istiyorum. Emekçi hakkını alamamıştır doğru ama Memur Sen süreç boyunca hiç tavizsiz, dik durarak emekçinin, çalışanın hakkını korumak için mücadele etmiştir. Bu uzun soluklu bir süreçtir. Biz kısa yol yürüyüşçüsü, menfaat şebekesi, yolda katılanlardan olmadık hiç. İşin sonu hayır olacaktır, diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Demir’in konuşmasından sonra Divan Kurulu üyeleri söz alarak yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili talep ve temennilerini ilettiler.

adminadmin