Spor
Giriş Tarihi : 12-08-2016 14:29   Güncelleme : 12-08-2016 14:29

Ehiosun ekigho’nun avukatı çağlar akoğlu’ndan açıklama!

Ekigho'nun Avukatı Samsunspor'dan ayrılışıyla alakalı olarak bir açıklama yaptı.

Ehiosun ekigho’nun avukatı çağlar akoğlu’ndan açıklama!

Açıklamada Ekigho’nun Samsunspor’un menfaatleri için bugüne kadar sessiz kaldığı belirtilierek şöyle deniliyor;

Ancak,

geldiğimiz noktada Samsunspor Yönetim Kurulu’nun ismimi zikrederek, Ekigho konusunda gerçeğiyansıtmayan açıklamalar yapması ve üstü kapalı bir şekilde olayın sorumlusu olarak şahsımı göstermesi Ekigho olayını anlatmamı zorunlu hale getirmiştir.

En başından başlamak gerekirse, Ekigho 14 Temmuz tarihinde Samsunspor’un Kızılcahamam kampına katılmıştır. O tarihe kadar Samsunspor yönetimini bekleyen Ekigho, kampa katıldığı gün sportif direktör Coşkun Zeren ile bir görüşme yapmış ve içlerinde Ousman N’diaye’nin de olduğu diğer futbolcuların paralarının tamamını aldıklarını, kendisine ise dalga geçilir gibi 184.000,00 Euroalacağının sadece 3.000,00 Euro’sunun yatırıldığını, Nijerya’da düğün yaptığını, ihtiyacı olduğunu ve kaldı ki bu paranın hakkı olduğunu belirtmiştir. Bunun üzerine sportif direktör Coşkun Zeren

tarafından kendisine, “diğer futbolcular kulübe ihtarname gönderdikleri için paraları yattı” cevabı verilmiştir. Bu cevap üzerine Ekigho da “o zaman ben de ihtarname göndereceğim” demiştir. Coşkun Zeren de kendisine bunu yapmamasını, başkanın 2 gün sonra kampa gelerek kendisiyle konuşacağını, o konuşmanın ardından isterse ihtarname çekebileceği ricasında bulunmuştur.

Ekigho aynı gün bana durumu anlatmış, ihtarname çekmek istediğini söylemiştir. Kendisine bekleyebileceğini, başkanla konuştuktan sonra bunu yapmanın daha doğru olacağını anlattıktan sonra Ekigho bekleme kararı almış ve kulüp 1 hafta daha süre kazanmıştır. Ancak ihtarnamenin gönderildiği 21 Temmuz’a kadar Ekigho ile bir görüşme yapılmamış olması ihtarnamenin gönderilmesini zorunlu Gönderilen ihtarname Samsunspor’a 22 Temmuz günü ulaşmış ve 15 günlük süre 23 Temmuz itibariyle başlamıştır. Bu süre zarfında, Yönetim Kurulu’nun da belirttiği üzere Ekigho ile sadece sürenin sonunda bir görüşme yapılmış ve kendisine 50.000,00 Euro’nun nakit olarak ödeneceği, kalan kısım için ise başkanın şahsi çeklerini vereceği belirtilmiştir. Açıklamada belirtildiği gibi alacaklarının 2/3’lük kısmının teklif edildiği gibi bir durum yoktur. Bu teklif üzerine Ekigho tarafından kendilerine, “hakkı olan paranın diğer futbolcularda olduğu gibi tamamının ödenmesi gerektiği, aksi halde sözleşmesini feshedeceği” cevabı verilmiştir. Bu görüşme, belirttiğim üzere sürenin son günü olan pazartesi günü gerçekleşmiştir.

Daha sonra, aynı gün 17.30 sularında Ekigho yine beni arayarak, artık serbest olduğunu, parasının yatmadığını ve bu nedenle şehirden ayrılacağını belirtmiştir. Ben ise kendisine henüz serbest kalmadığını, fesih işlemini yapmadığımızı ve bu nedenle halen Samsunspor’un oyuncusu olduğunu

söyleyerek antrenmana çıkması gerektiğini belirttim. Bunun üzerine Ekigho da profesyonellik gereği takımla beraber çalışmaya katıldı. Bu noktada belirtmek isterim ki Ekigho antrenmana kendi isteğiyle değil, benim bilgilendirmemle katılmıştır. Salı günü ise şehirden ayrılarak Ankara’ya gitmiştir.

Kendisine menajerler aracılığıyla teklif geldiğini, sözleşmesini feshetmemi istemiştir. Bunun üzerine kendisine Samsunpsor’da kalmasının daha doğru olacağını, en azından oynama garantisinin olduğunu, başkanın çeklerinin de vadeleri uzak değilse işe yarayacağını söyledim. Ekigho ile yaptığımız

bu görüşme whats app aracılığıyla gerçekleşmiştir. Yazdıklarımın ekran görüntüsü de açıklamanın ekindedir. Ancak Ekigho bu yazışmadan yaklaşık 2 saat sonra sözleşmesini feshetmek istediğini tarafıma bildirmiştir. Saat 16.00 sularında da fesih işlemini gerçekleştirdik.

Ekigho Salı günü sözleşmesini feshettikten sonra, Çarşamba günü sportif direktör tarafından whats app aracılığıyla kendisine Cuma günü 100.000,00 Euro nakit verileceği, kendisini Samsun’da istediklerini belirtilen bir mesaj gönderilmiştir. Ekigho da cevap olarak sözleşmesini dün itibariyle

feshettiğini bildirmiştir. Burada bir kere daha tekrarlamak isterim ki, yönetimin belirttiği gibi Ekigho’ya alacağının 2/3’ü hiçbir zaman önerilmemiştir. Yapılan en yüksek teklif, ancak fesihten sonraki 100.000,00 Euro olmuştur. Bu mesaja ait ekran görüntüsü de ektedir.

Ekigho’nun fesih süreci yukarıda anlattığım şekilde gerçekleşmiştir. Takımda kalması konusunda Ekigho’ya tavsiyelerde bulunmama, fesih işlemini akşam saatlerine kadar bekletmeme ve bu nedenle kendisiyle kavga etmeme rağmen, tarafımca yapılanlar bilinmeden ve bu konuda bana ulaşılmadan, Samsunspor yönetimi tarafından, bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunarak yapılan bu açıklamayı kınıyorum. Ayrıca şunu da hatırlamak isterim ki, Ekigho’nun Samsunspor’a transferinde sözl şmesini hazırlayan ve kulübün herhangi bir menajerlik parası ödemesini engelleyen kişi de benim. Yani Samsunspor Kulübü Ekigho transferinde 1 kuruş menajerlik ücreti ödememiştir.

Öte yandan, Ekigho’nun takımdan ayrılmasının nedeni yönetimin vermiş olduğu sözleri tutmayıp, taahhütlerini yerine getirmemesidir. Bahia, Valdomiro, Fink gibi eski futbolculara ödeme yapıldığı, takımdaki futbolculara ve personele de para yatırıldığı bir ortamda Ekigho’ya ödeme yapılmaması ve bu meselesinin son gün halledilebilecek bir mesele olarak görülmesi Samsunspor yönetim kurulunun takdiri ve tasarrufudur. Ekigho’nun sözleşmesini feshetmesinde kişileri yahut başka şeyleri öne atarak sorumluluktan kurtulmaya çalışmak yanlıştır.

Ben sadece işimi yapan ve yapmaya devam edecek olan bir avukatım. Nasıl ki profesyonel bir futbolcu Samsunspor’da oynayıp başka bir takıma transfer oluyor ve Samsunspor’a rakip olarak mücadele ediyorsa, ben de profesyonel bir avukat olarak müvekkillerimi Samsunspor’a karşı da temsil

ediyorum. Önemle belirtmek isterim ki bugün Türkiye Süper Liginden 3. Lige kadar her kategoride mücadele eden futbolcu müvekkillerim ve temsil ettiğim kulüpler var. İşimi yapmamın altında başka şeyler aramanın bir anlamı olmadığını bir kere daha hatırlatıyorum.

Son olarak belirtmek isterim ki, bugüne kadar şahsım hedef gösterilerek yapılan hiçbir açıklama yahut sosyal medyadaki suç unsuru içeren yorumlara cevap vermedim, bunlarla ilgili yasal yollara başvurmadım. Bu günden itibaren hakkımda yapılacak ve suç unsuru içerecek yorum ve açıklamalar

için yasal yollara başvuracağımı da bildiriyorum.

Camianın gündemini uzun süre meşgul eden diğer konularla ve yine adımın geçtiği

Umar olayıyla ilgili olarak da önümüzdeki günlerde açıklama yapacağım. Divan Kurulu açıklamalarına,

eski yönetici açıklamalarına, yaşanan diğer olayları da anlatarak belgeleriyle cevap vereceğim.

adminadmin