Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 09-10-2016 11:56   Güncelleme : 09-10-2016 11:56

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği Kızılırmak Deltası Bisiklet Turu

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine giren Kızılırmak Deltasına Bisiklet Turu düzenledi.

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği Kızılırmak Deltası Bisiklet Turu

Samsun Haber - Türkiye'nin önemli sulak alanlarından birisi olan ve Kuş Cenneti'ni de içinde barındıran Kızılırmak Deltası'na farkındalık yaratmak ve bisikletin eğlence,  spor, sağlık ve gezi amacıyla kullanımını daha da yaygınlaştırırken, onun ekonomik, sağlıklı, verimli ve ekolojik(çevreci) bir ulaşım aracı olduğu konusunda bilinç ve farkındalık yaratmak, kamuoyu oluşturmak, kişisel ve kitlesel alışkanlık ve tavır değişikliği sağlamak amacıyla Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD) tarafından bisiklet turu düzenlendi.

Güneşin doğmasıyla birlikte yola çıkan dernek üyeleri sırasıyla Galeriç Ormanı (Su Basar Ormanı), Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kuş Halkalama Merkezi, Cernek Gölü kenarında yer alan Doğanca Su Ürünleri Kooperatifi ve Kızılırmak Deltası Ziyaretçi Merkezi’ni ziyaret etti.

Dernek üyeleri etkinlik sonunda, içerisinde birçok doğal güzelliği barındıran Kızılırmak Deltası karşısında duydukları hayranlığı dile getirdiler.​

Recep YAZGANRecep YAZGAN