Ekonomi
Giriş Tarihi : 28-08-2017 12:44   Güncelleme : 28-08-2017 12:44

Ekonomik Krizin Nedenleri Ve Bir Sonraki Krizden Kaçınma Yolları

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) Ekonomi kategorisinde Kibir: Ekonomik Krizin Nedenleri ve Bir Sonraki Krizden Kaçınma Yolları adlı kitabı yayımladı. London School of Economics’te (LSE) emeritus iktisat profesörü, Küresel Yönetişim Araştırmalar Merkezi kurucusu ve eski direktörü Meghnad Desai’nin kaleme aldığı kitabı Ebru Kılıç Türkçeye kazandırdı. Meghnad Desai kitabında, çağın en önemli ekonomik sorunlarına dair yeni bir bakış açısı sunuyor.

Ekonomik Krizin Nedenleri Ve Bir Sonraki Krizden Kaçınma Yolları

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından ekonomi kategorisinde yayımlanan Kibir: Ekonomik Krizin Nedenleri ve Bir Sonraki Krizden Kaçınma Yolları adlı kitap raflardaki yerini aldı. London School of Economics’te (LSE) emeritus iktisat profesörü, aynı üniversitede Küresel Yönetişim Araştırmalar Merkezi kurucusu ve eski direktörü Meghnad Desai’nin kaleme aldığı kitap, Ebru Kılıç tarafından Türkçeye kazandırıldı.

2007-2008 finans krizinin ardından iktisat biliminin ciddi eleştirilere maruz kaldığını anlatan ünlü iktisatçı Meghnad Desai, Kibir’de yanlış gidenin ne olduğunu, iktisat tarihindeki temel krizlere bakarak sorguluyor. İktisatçıların krizi öngörememesinin ve yanıldıklarını kabul edememesinin önemli nedenlerinden birinin, kuşkucu araştırmaların yerini alan kibir ve kesinlik olduğunu söylüyor.

Kibir; Adam Smith, Karl Marx, Fredrick Hayek, Joseph Schumpeter, John Maynard Keynes ve Nikolay Kondratyev gibi iktisatçılara dönüyor. Desai, tüm iktisadi durumların tek bir kuramla çözülebileceğini reddediyor; eldeki kuramların gelecekteki felaketleri önlemek için yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor ve çağımızın en önemli ekonomik sorunlarına dair yeni bir bakış açısı sunuyor.

adminadmin