Sağlık
Giriş Tarihi : 12-10-2017 09:37   Güncelleme : 12-10-2017 09:37

Ekstremite Rekonstrüksiyonu Uzatma, eğrilik düzeltme nedir!

VM Medical Park Samsun Hastanesi’nden Doç. Dr. Murat Erdoğan Ekstremite Rekonstrüksiyonu (uzatma, eğrilik düzeltme) konusuna değindi.

 Ekstremite Rekonstrüksiyonu  Uzatma, eğrilik düzeltme nedir!

VM Medical Park Samsun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nden Doç. Dr. Murat Erdoğan, “ Ekstremite rekonstrüksiyonu tanım olarak, alt ve üst ekstremitede (kol ve bacakta) doğuştan veya sonradan oluşan; kısalık, enfeksiyon, kaynamama veya eğrilik gibi pek çok patolojinin tedavisinde kullanılan tıbbi metodları özetler. Kullanılan tedavi metodları içerisinde, en çok kullanılan yöntemlerden biri ekstremitelerin dışında duran eksternal fiksatör diye tanımlanan cihazlar ile düzeltmenin veya uzatmanın yapılmasıdır” dedi.

“AMELİYAT SONRASI KISA ZAMANDA  AYAĞA  KALKMAK  MÜMKÜN”

Doç. Dr. Murat Erdoğan, “Eksternal fiksatörler içerisinde en çok kullanılan ve bilineni “İlizarov” denilen halka şeklinde oluşturulan cihazlardır. Bu tip fiksatörlerin kullanıldığı ameliyatlarda büyük kesiler yapılmaz ve aynı zamanda eğrilik ve kısalık gibi patolojiler aynı zamanda çözüme kavuşturulur. Ameliyat sonrası kısa zaman içerisinde hastalar ayağa kalkarlar ve günlük yaşamlarına geri dönerler. İyi ve doğru bir teknikle yapılmış bir planlama, yakın hasta takibi ve sonrasında uygulanan iyi bir rehabilitasyon ile hastalarımızın sağlıklı günlerine geri dönmeleri mümkündür.

“KOL VE BACAK KEMİKLERİ UZATILABİLİR”

Doç. Dr. Erdoğan, “Uygulanan bu ameliyat yöntemiyle kısalık ve/veya eğrilik bulunan kol ve bacak kemikleri uzatılabilir ve eğrilikleri giderilebilir. Bu cerrahi yöntemle büyük kesiler yapılmadığı ve kapalı cerrahi girişim uygulandığı için hastaneden kalış süreleri oldukça kısadır. Hastalar çok çabuk bir şekilde sosyal hayatın içerisine dönebilmekte ve sağlıklarına kavuşmaktadırlar” şeklinde konuştu.

adminadmin