Ekonomi
Giriş Tarihi : 09-06-2014 13:03   Güncelleme : 09-06-2014 13:03

ELDEN VERİLEN PARALAR HARCIRAHTIR

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, genel kurulda elden dağıtılan 250 liraların oy atana değil, Ankara dışından gelenlere yasa gereği verildiğini söyledi.

ELDEN VERİLEN PARALAR HARCIRAHTIR
3 Haziran 2014 tarihinde Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılan TŞOF 30. Olağan Genel Kurulu’nda delegelere elden 250 TL para dağıtılmasıyla ilgili açıklama yapan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Genel kurulumuzda yasanın 56. maddesinde bu belirlenir. 2 günlük harcırahın bedeli 428 lira 40 kuruştur. Ancak biz ekonomik gücümüzü zorlayarak 250 lira verebildik” dedi.
Federasyon Başkanı seçilmesinin ardından memleketi Samsun’a gelen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın’ı burada esnaf ve vatandaşlar tarafından konfetilerle karşılandı. Katılımın yoğun olduğu karşılamada Apaydın için kurban kesildi. Daha sonra esnafa ve vatandaşlara seslenen Apaydın, “1984 yılından bu yana bana destek ve güç verdiniz. Sizlerle birlikte çok büyük mesafeleri kat ettik. Ancak 2007 tarihide Türkiye Şoförler Federasyonunun yolunu açan bir seçimler federasyon başkanlığına getirildim. 2010 yılında genel kurul yapıldı. Genel kuruldan güç alarak tekrar görevi bana teslim ettiler ve 3 Haziran 2014 tarihinde yapılan genel kurul ile de Türkiye’de ilk defa tek liste olarak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanlığı’na getirildim. Çok güzel bir duyguydu” diye konuştu.
 
ELDEN VERİLEN PARALAR HARCIRAHTIR

Seçimlerde delegelere 250 TL verilmesi konusuna değinen Başkan Apaydın, “Hiç aday olmadan tek liste halinde 5 bin 40 delegenin 4 bin 17 delegesi geldi oy kullandı. Ben bu kadar ilgi ve alakanın olacağını düşünmemiştim. Dolayısıyla Ankara’nın dışından gelen bu delegelere, bu şoför esnafı temsilcilerine bir harcırah vermek gerekliydi. Yasanın 56. maddesinde bu belirlenir. 2 günlük harcırahın bedeli 428 lira 40 kuruştur. Ancak biz ekonomik gücümüzü zorlayarak 250 lira verebildik. Ancak basında ‘para dağıtılıyor, rey alınıyor’ gibi dile getirildi. Yok böyle bir şey. Seçimler hakim gözetiminde yapılır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın temsilcilerinin katılımlarıyla oy pusuluları imzalanır. Biz o bordroları imzalayan her kişiye 250 lira vererek salona aldık. Bu 2 günlük harcırah bedelidir” şeklinde konuştu.
 
GELENLERİ 10 YILDIZLI OTELLER OLSA ORADA AĞIRLARIZ

Ankara dışından gelen delegeler için Ankara’da 36 otelle anlaştıklarını ifade eden Apaydın, “Gelen arkadaşlara da günün anısına hediye paketi verdik. Bu hediye paketini alan arkadaşlarımda buradadır. Hiçte onların abarttığı kadar bir şey yoktu. Ancak o kadar daha ileri gittiler ki 5 yıldızlı otellerde bu misafirlerimizi ağırladığımızı yazdılar. Elbette ki bu insan 10 yıldızlı otel olsa orada da yatmayı hak ederler. Bununla da gurur duyuyorum. En lüks otellerde, en lüks yerlerde yetirdik ve ağırladık. Hiçbir endişemizde yoktu. Çünkü tek listeydim. Fevzi Apaydın listeyi hazırlayacak zamana kadar bütün her şeyi halletmiştim. Ulusal basın ‘bu gelen delegeler 5 yıldızlı otellerde kalmıştır’ diye yazmışlar. Yok, böyle bir şey. Ankara’da 36 tane en lüks otelle anlaşma yaptık. Arkadaşlarımı en iyi yerlerde ağırlamaya çalıştım. Eksikliklerimizde olmuştur. 5 bin 50 kişi bu genel kurula misafirlerimiz ile beraber geldiler ve teşrif ettiler. Ancak 4 bin 17 kişi oy kullandı. Burası bir Alanya, bir Antalya, bir Muğla’nın ilçeleri olsa orada çok odalı ve çok yataklı oteller var. Ankara’da bu zor, misafirleri 36 tane otelde konuk etmek hiçte kolay bir şey değil” ifadelerini kullandı.
 
 
adminadmin