Ekonomi
Giriş Tarihi : 05-07-2014 12:43   Güncelleme : 05-07-2014 12:43

ELEKTRİK FATURANI KENDİN KONTROL ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), abonelerin, kendi elektrik faturalarını internet üzerinden kontrol edebilecekleri bir hesaplama modülünü devreye soktu.

ELEKTRİK FATURANI KENDİN KONTROL ET
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, tüketicilerin, kullandıkları elektriğin dağıtım şirketlerince doğru fatura edilip edilmediğini kontrol etmelerini sağlamak üzere EPDK Tarifeler Dairesince bir program hazırlandığını söyledi. Programın bugün itibariyle Kurumun web sayfasından (www.epdk.gov.tr) vatandaşların kullanımına açıldığını belirten Mustafa Yılmaz, "Tüketiciler EPDK`nın web sayfasında yer alan bu sorgulama modülüne faturalarında yer alan bilgileri girerek ödemeleri gereken bedeli sorgulayabilecekler" dedi.
 
Yılmaz`ın verdiği bilgiye göre, modülü kullanan tüketiciler, elektrik faturalarındaki abone tanımını, ilk ve son okuma tarihlerini ve tüketim miktarı bilgilerini girerek nihai fatura tutarlarını kontrol edebilecekler. Bunun yanında tüketiciler, eğer sayaçları üç zamanlı ölçüm yapıyorsa üç zamanlı tüketim verilerini girerek karşılaştırma yapabilecekler ve kendileri için uygun olan tarife tipinin tek zamanlı mı çok zamanlı mı olduğunu da anlayabilecek.
EPDK Başkanı Yılmaz, fatura hesaplama modülünün gecikme zammı, kesme açma bedeli, büyük tüketiciler için güç aşım ve reaktif gibi ilave ücretleri içermediğine dikkat çekerek, tüketicilerin söz konusu ilaveleri, fatura hesaplama modülü ile hesaplanan tutara ilave ederek, fatura üzerindeki bedeli kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.
 
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz düzenlemeve denetleme yaptıkları dört piyasada da, Kurum olarak tüketici haklarını gözetmeyi ön planda tuttuklarını vurguladı. Kamu`nun elektrik dağıtımı işinden tamamıyla çekildiğine dikkat çeken Mustafa Yılmaz, yeni dönemde tüketici memnuniyetinin Kurum ve Dağıtım Şirketleri için çok önemli olduğunu vurguladı.
ENERJİ GÜNLÜĞÜ
adminadmin