Ekonomi
Giriş Tarihi : 30-06-2014 10:19   Güncelleme : 30-06-2014 10:19

ELEKTRİK FİYATLARINA 3 AY İÇİNDE DOĞALGAZDA İSE TEMMUZ'DA ZAM YAPILMAYACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrik fiyatlarını önümüzdeki 3 ay içinde Temmuz, Ağustos ve Eylül'de, doğalgaz fiyatları da aylık düzenlendiği için Temmuz ayında aynı fiyatlarla devam edeceğiz" dedi.

ELEKTRİK FİYATLARINA 3 AY İÇİNDE DOĞALGAZDA İSE TEMMUZ'DA ZAM YAPILMAYACAK
Bakan Yıldız, Kayseri Valiliği'nin şehit aileleri ve gaziler için verdiği iftar programına katıldı. Sadabat Restorant'ta düzenlenen yemeğin ardından Bakan Yıldız gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Dolar fiyatında döviz fiyatları itibariyle paritenin artması nedeniyle enerji üretim maliyetlerinin artığına işaret eden Bakan Yıldız, "Özellikle bu Irak'taki siyasi istikrarsızlıklardan kaynaklanan sebepler bizi maliyetlerde bir hayli zorladı. Ama biz inşallah eski fiyatlarımızla devam edeceğiz. Bu fiyatların düşeceğini bekliyoruz. Yoksa maliyetlerimizin zorlandığı çok açık. Ama hem ham petrol fiyatlarının hem de döviz fiyatlarının önümüzdeki günlerde düşeceğini öngörüyoruz. O yüzden elektrik fiyatlarını önümüzdeki 3 ay içinde Temmuz, Ağustos ve Eylül'de, doğalgaz fiyatları da aylık düzenlendiği için Temmuz ayında aynı fiyatlarla devam edeceğiz" dedi.

10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunana bakan Yıldız, "Önümüzdeki süreçte göreceğiz hep birlikte. Ülkemiz için, bölgemiz için inşallah hayırlı ve güzel sonuçlar olacağına inanıyorum. Hem Kayserimiz hem ülkemiz bu manada üzerine düşeni yapacaktır" diye konuştu.
adminadmin