Analiz
Giriş Tarihi : 06-11-2013 11:29   Güncelleme : 06-11-2013 11:29

EMEKLİ ASTSUBAYLARDAN HALK GAZETESİ'NE TEPKİ

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Samsun Şubesi üyeleri, Samsun’da yayın yapan Halk Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Alaaddin Cebeci'nin kendilerine yönelik eleştiride bulunduğunu öne sürerek, gazete önünde eylem yaptı.

EMEKLİ ASTSUBAYLARDAN HALK GAZETESİ'NE TEPKİ
Eylemci grup adına açıklamada bulunan TEMAD Samsun Şube Başkanı Mustafa Tufan "Söz konusu köşe yazarı köşesinde biz astsubaylara hakaret etmiş ve bizleri aşağılaşmıştır. Bu durumu şiddetle kınıyor ve köşe yazısı hakkında dava açacağımızı kamuoyuna açıklıyoruz "dedi.
 
Emekli astsubayların meslek adlarındaki ‘t’ harfinin kaldırılması talebini eleştiren köşe yazarına yapmak istediklerini anlatan TEMAD Samsun Şube Başkanı Mustafa Tufan "Malumunuz olduğu gibi Türkçede üç sessiz harf birarada kullanılmaz ve yazım kurallarına aykırıdır. 12 Eylül yönetimi Türk Dil Kurumu'na baskı yaptı ve 1980 öcesi imza kılavuzlarında yazan assubay kelimesi astsubay olarak değiştirdi yani Türkçe ses uyumu ve dil yazım kuralları hiçe sayıldı emir demiri kesti "dedi.
 
Köşe yazarının astsubayların eğitim durumu hakkında yaptığı eleştiriye de açıklamasında cevap veren TEMAD Şube Başkanı Mustafa Tufan şunları söyledi; "Köşe yazarı yazısında bizim eğitim seviyemizin yükseltilmesinden bahsetmiş ancak bildiğimiz kadarıyla kendisi lise mezunu olarak subay nasbedilenlerden. Beyefendi Harp Okulu ve Yüksel Okul okumadan 4 yıllık Fakülte mezunu gibi 12 Eylül kanunlarıyla intibakı yapılmış ve tuzu kuru. Ancak bilmediği birşey var ki şuanda Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan astsubaylar üniversite mezunu. Söz konusu köşe yazarından bir özür bekliyoruz"diye konuştu.
 
Eylemci grup basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.
 
Öte yandan Halk Gazetesi önceki gün başörtüsü serbestliği konusunda bir karikatür yayımlamış, çeşitli sivil toplum örgütleri karikatüre tepki göstermişti.

http://www.samsundahaber.com//samsun-haber/emekli-astsubaylardan-halk-gazetesine-tepki-h9047.html
SAMSUNDA HABER .COM
 
 
adminadmin