Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 24-07-2012 13:59   Güncelleme : 24-07-2012 13:59

Emin Kar’a teşekkür

Sevgili Emin Kar kendisini riske atarak hepimizin itibarını kurtardı

Emin Kar’a teşekkür
Sevgili Emin Kar kendisini riske atarak hepimizin itibarını kurtardı. Tabiî ki futbol olmazsa olmaz bir şey değil, tabiî ki insanın yaşaması için birinci öncelik değil ama futbol sosyal bir olay. Şehrimizin hem ekonomisine hem de tanıtımına katkısı oluyor.
Bir yönüyle de şehrin dinamiklerini ateşliyor ve şehre birliktelik sağlayabiliyor.
Herkesin futbolu önemsemesini, sevmesini beklemiyoruz ama hiç olmazsa bu kongrede
Şampiyonluğu kutlamak için sahaya giren siyasetçileri insanın gözleri arıyor.
Dün yapılan kongrede bir grup insan tarafından Bakan Suat Kılıç’a bir konuda haksızlık yapıldığını düşünüyoruz; o da Şampiyon olduğumuz dönemde ki gayretleri görmezden gelmek..
 
Ama birde haklı eleştiri vardı o da bu şehrin seçilmiş insanı olarak kongreye mutlaka
katılması gerekiyordu.
 
Bir insan bireysel yaşıyorsa onun nereye gidip nereye gitmeyeceğine ve bazı konularda
nasıl davranacağına kimsenin karışmaya hakkı yoktur.
 
Fakat bir insan şehrin yerel ya da genel yönetimine talip olmuşsa ben şehrin bazı sorunlarıyla
ilgilenir bazılarıyla ilgilenmem diyemez. Samsun spor bu gün durumu itibari ile bu şehrin sorunu konumundadır ve hiçbir seçilmişin beni ilgilendirmez deme hakkı yoktur. Hiçbir katkı sunamıyorsa bile bedenen orada olmalıdır.
 
Futbol kulüplerinde idareci olmak sıkıntılı bir iştir.. Bir de kulübün durumu bizimki gibi olursa ateşten gömlektir. Hakkı Başkan bahsetti yönetime giremiyorum diye kırılan insanlardan yönetimde kaçmak için çalışan insanlara…
 
Maalesef yıllardır kulübümüz kötü yönetiliyor, sonra gelen yönetim bir öncekini karalıyor
taraftar sabırsız hemen tepki gösteriyor, ondan sonra karalama, iftira, hakaret, şimdi ise kimse
yönetimde olmak istemiyor.
 
Biz biliyoruz ki yöneticilik yapan insanlar maddi olarak hiç bir şey vermese bile zaman ve manevi katkıları için bile o insanlara teşekkür etmek gerekir.
 
Yönetime gelmiş kötü niyetli ya da çıkar hesabı olan insanlar yok mudur derseniz tabiî ki vardır ama onların oranı çok azdır kötü örnekte örnek teşkil etmez biz her idarecinin iyi
niyetli olduğunu varsayarız.
 
Kazım başkanın önceki beyanlarından devam edeceğini düşünmüştük ona yakışanında
düşürdüğü takımı böyle bırakmamasıydı olmadı hiç olmazsa yeni yönetime yardımcı olma adına alacaklarından feragat etmesini bekliyoruz. Kimsenin parasının kahyası değiliz ama
hem takımı düşürdüğü durum hem de yapmış olduğu reklam bu fedakarlığı yapmasını
gerekli kılıyor.
Keşkeleri sevmem ama bu keşke Samsun Spor için,  Erkut Başkan gönderilmeseydi bugün durumumuz düze çıkmış bir takım profili çizerdi. Kazım Başkanın seçildiği kongreyi hatırlıyorum ortalık yıkılıyordu.. Gerçekleşmesi mümkün olmayacak hedeflerin peşinde koştuk hep.
 
Bu sürece şerh düşen ender insanlardan biri olduğum için biraz rahatım. Emin Başkan hepimizin gönlünde taht kurmuş bir insan iyi niyetle bir yola çıkmış yönetimini ve kendisini tebrik ediyoruz inşallah arzu ettiği desteği alır bu işi yüzünün akıyla başarır. Burada Fuat Başkan’a çok büyük sorumluluk düşüyor; İnşallah o da elinden geleni yapacaktır ve şehrimizin ileri gelenleri de desteğini esirgemez taraftar görevini yapar, kombinesini alır maçlara gider takıma sahip çıkarsa… İdarede hedefi düşmeme olarak belirler alt yapıdan adam yetiştirme ve umut vaat eden futbolcularla yola çıkarsa bir hayal kırıklığı yaşamayız..
Bu şartlarda ilk sene kimse şampiyonluk beklemeyecektir, bu bir avantaj olabilir; Yeniden yapılana biliriz ..
 
Emin Başkan ve yönetimin işi zor Allah yardımcıları olsun
 
 
adminadmin