Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-11-2019 09:01   Güncelleme : 01-11-2019 09:01

Emlak Vergisinde İkinci Dönem

Canik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü mükelleflere önemli hatırlatmada bulunarak, 1 Kasım’da başlayan Emlak Vergisi'nin ikinci taksit ödemelerinin 30 Kasım’da sona ereceğini duyurdu.

Emlak Vergisinde İkinci Dönem

Emlak vergisinin Mayıs ve Kasım aylarında ödenmesi gereken taksitlerin ikincisi 1 Kasım’da ödenmeye başlandı. Canik Belediyesi, mükelleflerin vergilerini geciktirerek cezalı duruma düşmemeleri için hatırlatmada bulunarak son ödeme gününün 30 Kasım 2019 Cumartesi günü mesai bitimi olduğunu bildirdi.

VERGİ GELECEĞİN TEMİNATIDIR

Emlak vergisi, belediyelerin kamu hizmetlerini sunarken ihtiyaç duydukları finansmanın en önemli kaynağını teşkil etmektedir. Belediyelerin görevi halka en kaliteli hizmeti sunmaktır. Hizmetten kasıt sadece zorunlu hizmetler değil, İlçemizin sosyal, kültürel, spor ve turizm vb. birçok alanda yeni tesisler kazandırmak ve Canik ilçesinde yaşayan vatandaşlarımıza iş imkânı sağlayacak projelere imza atmaktır. İlçemizin gelişmesini, değişmesini ve yaşamsal kaliteyi yükseltecek hizmetlerin gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyduğu işgücünün yanı sıra gerçekleşmesini sağlayacak en önemli bileşenlerinden biride belediyelerin finansman kaynaklarından olan vergi gelirleridir. Gelişmiş ülkelere bakıldığında gelişimlerinde katkı sağlayan en önemli faktörlerden biri vergi aracılığı ile sağladıkları finansmandır. Şunu unutmayalım ‘Vergi Geleceğin Teminatıdır’.

BELEDİYEYE GELMEDEN ONLİNE ÖDEME

1-30 Kasım tarihleri arasında toplanacak olan Emlak Vergisinin 2. Taksiti için vatandaşlarımızın duyarlı olmasını ve yapılacak olan hizmetlerde onlarında yanımızda paydaş olarak yer almasını beklemekteyiz. Vatandaşlarımızın vergi ödemelerini Belediyemiz hizmet binasına gelmeden de Belediyemizin resmi web adresinden ve banka havale, EFT ve posta çeki yoluyla hesabımıza yatırabilmektedirler. İlçemizin gelişimine katkı sağlamak için vergi ödemeleriniz yapmayı unutmayalım.

adminadmin