Ekonomi
Giriş Tarihi : 11-07-2017 15:48   Güncelleme : 11-07-2017 15:48

Emlakta kazanmak için farklı olun!

Gayrimenkul sektöründe fark yaratmak sizi başarıya götüren en önemli özellik olarak öne çıkıyor.

Emlakta kazanmak için farklı olun!

Gayrimenkul sektöründe fark yaratabilenler başarının kapılarını açıyor. Büyüyen sektör ve artan rekabet gayrimenkul danışmanlarının kendilerini sürekli geliştirmesini zorunlu hale getiriyor. Gayrimenkul danışmanlarının gerek müşterileri gerekse diğer insanlarla olan doğru iletişimi başarıyı da beraberinde getiriyor. Tüm bunların dışında sektörel gelişmelerin takibi, alınan eğitimler, teknolojinin sıkı takibi gibi faktörler de bu yol da emlak danışmanlarına destek oluyor.

İşte emlakta kazanmak için gayrimenkul danışmanlarına öneriler…

Sektörün sıkı bir takipçisi olun

Her geçen gün gelişen ve farklı yönlere evrilen emlak sektöründe bir gayrimenkul danışmanı olarak başarılı olmak istiyorsanız mutlaka sektörel gelişmeleri takip etmelisiniz. Müşterinizin gözünde farklı olabilmek için tüm yönetmeliklere, yeni konut projelerine, satılık ve kiralık konut fiyat trendlerine ve amortisman süreleri gibi konularda bilgi sahibi olmalısınız. Örneğin; bölgede kiralık daire arayan bir müşterinize ilgilendiği evin bölgedeki diğer kiralık daireler arasında mantıklı olup olmadığını söyleyebilir ve gerçek bir danışman gibi hizmet verebilirsiniz.

Etkili iletişim kurabilmeyi öğrenin

Emlak sektöründe çok önemli bir gereklilik olan iletişimi hafife almamalı ve etkili iletişim ve pazarlama gibi konularda uzman olmalısınız. Müşterilerinizle iletişim kurarken güvenilir ve nazik olmalısınız. Emlakta güven her şeydir. Bu sebeple bir söz verdiyseniz bu sözü tutmalısınız. Müşterileriniz size güvenip hareket etmek isteyeceklerdir bu nedenle yapamayacağınız şeyler üzerine sözler vermeyin. Her zaman kibar olmaya özen gösterin ve iletişimin gücünü hafife almayın.

Eğitim almaktan vazgeçmeyin

Her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. Sektörde yeni ya da eski olmanızdan bağımsız olarak gelişime her zaman gerekli önemi vermelisiniz. Başarılı olan kişilerin sırrı kendilerini sürekli geliştirmeleridir. Etkili iletişim kurabilme, pazarlama, sosyal medya ya da eksik olduğunuzu düşündüğünüz konularda eğitim almaktan çekinmeyin.  

Sorunlar karşısında çözüm yolları bulun

Bir problem ortaya çıktığında amacınız problemi çözmek olmalıdır. Sürecin aksamaması için problemi çözme odaklı bir yaklaşım benimsemelisiniz. Problem çözme teknikleri bu konuda size yardımcı olabilir. Problem çözme teknikleri ve tecrübenizi bir araya getirmeli ve sorunun ortadan kalkması için en mantıklı çözüme odaklanarak çözüm için çaba sarf etmelisiniz.

adminadmin