Analiz
Giriş Tarihi : 07-11-2013 09:43   Güncelleme : 07-11-2013 09:43

EN BÜYÜK DEĞİŞKEN “BAKAN”

SAMSUN SİYASET ARİTMETİĞİNDE EN BÜYÜK DEĞİŞKEN “BAKAN” ‘IN DURUMU GÖRÜNÜYOR.

EN BÜYÜK DEĞİŞKEN “BAKAN”
Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Mart 2014 yerel seçimleri ile başlayan, Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimler ile devam edecek siyaset için hızlı bir sürece girdik. Sürecin ilk ayağı olan Mart 2014 Yerel seçimleri sonrasında olacak olan seçimleri de yakından etkileyecek.
 
KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

BAKAN’ın bugünlerde Başbakan Erdoğan tarafından yapılacak olan kabine değişikliğinde durumunun ne olacağı ile ilgili birçok dedikodu ve spekülasyon olmasına karşın şimdiden bir şey söylemek zor fakat olası senaryolar üzerine değerlendirmeler yapılabilir.
 
SENARYO #1: BAKANLIKTAN ALINACAK

Bu senaryo en çok konuşulan ve üzerine strateji geliştirilen, ikili bahislerde ise yüksek tabelaya(orana) sahip bir olasılık.
 
BAKAN’ın alınmasının Samsun Yerel siyasetine etkilerini inceleyecek olur isek;
 
BAKAN’ın ulusal medya ile olan kötü ilişkilerinden dolayı bilinçli olarak yaydığı “Bakan Samsun Büyükşehir’de Anketlerde 1. çıkıyor” yalanı ve şişirmesine kimsenin inanmadığı ve inanmayacağını Samsun halkı iyi bilmekte. Ulusal medyanın BAKAN ile tek derdi “Bakanlıktan Göndermek” görünüyor.  Son dedikodulardan sonra Başbakan’ın BAKAN’a karşı tutumu da tüm Türkiye tarafından bilinmekte. #1. Senaryoyu özetlersek; Başbakan OL derse BAKAN OLacak, ve Samsun Mart 2014 yerel seçimlerine ESKİ BAKAN’ı ile girecek.
 
Eğer BAKANlıktan alınır ve ADAY olmaz ise;
 
Mevcut büyükşehir belediye başkanı ile aralarının siyaseten ve kafa yapısı olarak bir olmadığı, hatta BAKAN’ın farklı zamanlarda başkan ile fikir ayrılığına düştüğü bilinen bir şey. İl Teşkilatında konuşulanlara göre birçok ilişkininde “konjonktür”1 gereği olduğu bilinmekte. Hal böyle iken mevcut başkana BAKAN’ın görevinden alınması durumunda bile “TAMAM” diyeceği ihtimali çok yüksek.
 
Mevcut başkana “TAMAM” derse kime “DEVAM” diyecek?
 
Bu durum en önemli nokta gibi görünüyor. ESKİ BAKAN’ın bu durumda kendi ekibinden mi yoksa KONJONKTÜR gereği destekleyeceği bir aday kartını mı öne süreceği merak konusu. Şifreyi de burası çözecek.
 
SENARYO #2: BAŞBAKAN BAKAN’A “DEVAM” DİYECEK

Bu senaryoda ise BAKAN’ın Samsun Büyükşehir için aday kartı ekinde etkin bir şekilde kalmış olacak. Bu senaryonun sonu ise üst senaryonun son 2 paragrafı gibi olur.

Her iki senaryoda BAKAN’ın her durumunda bir “ADAY KARTI” şansı var görülüyor. Bu kartı kimin yönünde kullanacağını çok yakında göreceğiz. Bu süreci iyi takip edebilmek için de 2 ye ayırmak gerek; 15 Kasım’a kadar ve 15 Kasım’dan sonrası
 
Saygılarımı sunuyorum
 
Not: Bilgim olmadan birileri halen daha “Ben gölge adamım” diye ortalarda geziyor ve kendisine mal ediyor, aman ha makamda, şanda, şöhrette gözümüz yok, sadece yazıyoruz o kadar.
 
Not2: BAKAN ile ESKİ BAKAN aynı kişidir, ESKİ BAKAN ünvanı olacağı yeni durumu temsil eder, aman ha!
adminadmin