Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-03-2017 09:29   Güncelleme : 09-03-2017 09:30

En Güzel Hayır Kampanyası Samsun büyükşehir belediyesi’nden!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Yörükler Mahallesi sakinlerinin evlerini karda kışta yıkmasının ardından son bir ay içinde gerçekleştirdiği icraatları HAYIR kampanyası için gerçekleştirilen faaliyetlere deste verir gibi devam ediyor.

En Güzel Hayır Kampanyası Samsun büyükşehir belediyesi’nden!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Samsun’da son yılların en fazla kar yağışında yolları açma çalışmalarını ağırdan alması ve Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın kar temizleme faaliyetlerinin yapılmamasını ekonomik sebeplere dayandırması vatandaşı çileden çıkarmıştı.

Bu da yetmiyormuş gibi, Samsun’da kara kışın tam ortasında yaşanan SAMGAZ doğalgaz boru hattı hasarı sebebiyle iki günlük doğal gaz kesinitisi şehirde hayatı felç etmiş, başta hastaneler olmak üzere bütün şehir zor günler yaşamıştı.

OKUL ALANINA CAMİYE MAHKEME ENGEL OLDU

Uzun süren tartışmalara neden olan Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisine protokol camisine mahkeme engel olunca Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi arazinin Kent Parkı olmasına karar verdi.

Samsun Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu’nun, Eski Tarım Meslek Lisesi alanının Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Yeşil alan olarak kalması yönünde karar almasına sert tepki göstererek, “Cumhurbaşkanımızın 2023 vizyonu, hükümetin 2019 a kadar eğitimin ikili eğitimden tekli eğitime geçme hedefinin olduğu bir dönemde büyükşehir belediyesinin aldığı bu karar çelişmektedir” diye belirtmişti.

Güneysu alanın yeniden okul alanı olması gerektiğini belirterek, “Atakum’da ikili eğitim yapan okul sayısı 10 un üzerindedir. İlçe nüfusunun her yıl ortalama 12 bin arttığı hesaplandığında bu bölgenin değeri bir kez daha anlaşılmaktadır. İl genelinde 800 yeni dersliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde şehir merkezi gibi yeni okul alanı üretilemeyen bir bölgede bu okullara ihtiyaç vardır. 2019 a kadar tekli eğitim sistemine geçilmesi için belediyelerin şehir merkezlerinde,  nufus yoğunluğunun olduğu bölgelerde okul alanı üretmesi gerekirken mevcut okul alanını bu şekilde değerlendirmesi bu hedefe ters düşmektedir” demişti.

ŞİMDİ İSE YA SAT YA DA TERK ET!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı tarafından Gülsan Sanayi Sitesi esnafına bir kamulaştırma yazısı gönderildi.

Yazıda ‘Dini Tesis’ ve Park alanına dönüştürülmek üzere, üzerlerine kayıtlı parselleri satmaları istendi.

Taşınmazın anlaşma yoluyla satılmaması durumunda ise Kamulaştırma kanunun 10. Maddesine göre kamulaştırma yapılacağı belirtildi.

Referandum yaklaşırken Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kırk satır mı kırk katır mı şeklindeki uygulamaları kararsız seçmenlerin oylarını HAYIR olarak kullanmalarına sebebiyet vereceğe benziyor.

Atakum’a Protokol Camisi yapamayan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Gülsan esnafının taşınmazını Dini Tesis bahane ederek kamulaştırma girişiminin vatandaşın psikolojisinde ters tepki yapacağı aşikarken, HAYIR oylarının arttırılması için mi çalışılıyor sorusunu gündeme getiriyor.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN