Genel
Giriş Tarihi : 03-07-2020 22:19   Güncelleme : 03-07-2020 22:19

En İyi Animasyon Filmleri

1990 Yıllarının başlarında, insanların animasyon film türüne ilgilisini gören çoğu şirket sektöre atılarak yeni bir soluk getirmiştir.

En İyi Animasyon Filmleri

1990’lı yılların başından itibaren animasyon film kategorisinde oldukça etkili değişiklikler meydana gelmiştir. İnsanların bu türe ilgilisini gören çoğu şirket sektöre atılarak yeni bir soluk getirmiştir. Bu sayede film endüstrisinde oluşan rekabet artış göstermiş ve insanlardan daha fazla animasyon filmi üretilmesi konusunda yoğun ilgi gözlemlenmiştir. Disney şirketi, uzun zamandır ipleri elinde tuttuğu halde son zamanlarda fazla çocukça olan yapımları piyasaya sunduğu için değer kaybetmiştir. Bu bağlamda Amerikan yapımı filmlerin ticaret hacminde düşüş yaşanırken Japon animasyon çalışmalarının izlenmesinin yükseldiği gözlemlenmiştir. Bizde sizler için yıllardır film izle platformlarında sevilerek izlenilen animasyon filmlerini inceledik.

1) KARINCA Z 

Yapım tarihi olarak bizleri 1998 yılına götüren Karınca Z filmi, SylvesterStallone, Jennifer Lopez, Gene Hackman ve WoddyAllen gibi duayen isimlerin seslendirme çalışmalarına ev sahipliği yapmıştır. Sıradan ve çalışkan olan bir işçi karıncanın, hayatının aşkı Bala ile tanışmasını konu alır. Karınca Z karakterinin, Prenses Bala’yı kolonisinden kaçırmak için giriştiği çabaları anlatan film, macera ve eğlenceyi bir arada sunmaktadır. IMBD puanı olarak 6,5 rakamına ulaşabilen Karınca Z filmine internet üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

2) POCAHONTAS

Her zaman özgür ruhunu içerisinde taşımayı bilen bir prenses ile denizlere korku salan bir kaptanın arasında geçen ilişkiyi konu alan film, 1995 yılı animasyon yapımlarından biridir. Prenses Pocahontas ve kaptan Jhon Smith’in öyküsü, aslında gerçek bir hikayeden alıntı yapılarak kurgulanmıştır. Smith’in gemisinde aynı güvertede yolculuk eden İngilizler ve yerli halkın arasında tırmanan gerilim sonucu ölümlerin gelişmesi ile prensesin bu duruma bir çözüm bulması şart haline gelmiştir. Gemide gerçekleşen aksiyon dolu anları beyaz perdeye oldukça başarılı aktarabilen Pocahontas filmini, interaktif ortamlarda bulabilirsiniz.

3) GENÇ TİTANLAR

Yapım yılı 2018 olan Genç Titanlar filmi, modern anlamda dizayn edilen çizgi filmlere öncülük edebilecek düzeydedir. Çünkü eski ve modern arasındaki çizginin en belirgin şekilde gösterildiği yıllarda beyaz perdeye aktarılmıştır. Konu olarak birçok süper kahraman filmiyle dalga geçmesi sayesinde oldukça sevilmiş ve yıllardır en çok izlenen anime filmlerden biri olmayı başarmıştır. Boş vakitlerini sürekli film izleyerek geçiren arkadaş topluluğu, bu sefer kendi filmlerini oluşturmak için Warner Bros’un yolunu tutarlar. Bu sayede birçok yapıma alaycı bir tavırla yaklaşan Genç Titanlar filmi oluşturulmuş olur.

4) KÖFTE YAĞMURU

2009 yapımı animasyon film olan Köfte Yağmuru, animasyon yapımlarının çocuklar için olduğu yanılgısını yıkan bir beyaz perde ürünüdür. Film boyunca oluşturulan karakter analizi ve olayların birbirine başarılı bir şekilde bağlanışı nedeniyle seyirciyi koltuğa bağlayan bir niteliğe sahiptir. Konu olarak mucit bir kahramanın pek çok icat üretmesine rağmen istediği ilgiyi ve başarıyı yakalayamamasını konu edinmektedir. Son yaptığı buluşta uyguladığı ufak bir hata gökten köfte, pizza ve hamburger tarzı yiyeceklerin yağmasına neden olmuştur.

5) MADAGASKAR

2005 yapımı bir animasyon filmi olan Madagaskar, yıllardır büyük küçük her kesim tarafından izlenmekte ve oldukça beğenilmektedir. Konu olarak hayvanların kendi aralarındaki ilişkiyi baz alan filmde, daha çok eğlence ve macera konuları hakimdir. ‘’I LiketoMoveIt’’ şarkısının ana parça olarak kullanılması da oldukça beğenilen özelliklerinden biri olarak gösterilmektedir. Olayların Madagaskar adasındaki bir hayvanat bahçesinde geçtiği film, birçok platformda sevilerek izlenmeye devam etmektedir.

adminadmin