Genel
Giriş Tarihi : 29-08-2019 08:06   Güncelleme : 29-08-2019 08:08

En İyi E Ticaret Yazılımını Seçmek İçin 10 İpucu

E-ticaret, müşterilerin mal veya hizmetleri her yerde, her zaman, özellikle gerçek mağazalarda, daha uygun bir fiyatla satın alabilecekleri ve dijital olarak ödeyebilecekleri bir platformdur.

En İyi E Ticaret Yazılımını Seçmek İçin 10 İpucu

Birçok şirketin başarısı, ulaşabilecekleri hedef kitlenin genişliğine bağlıdır. Asıl amaç en iyi e ticaret yazılımı için; Minimum maliyetle daha fazla müşteriye daha fazla ürün teslim edin. Bu, e-ticaretin ortaya çıkışı ve artan öneminin temelidir.

Ücretsiz Ve Ücretli Yazılımı Öğrenin

Çevrimiçi satış yapmak isteyenler için piyasada çok sayıda ücretli ve ücretsiz e-ticaret programı var. Ücretli e-ticaret sistemleri için, genellikle yıllık bir ücret ödemeniz gerekirken, ücretsiz e-ticaret sistemleri için ek modüller de kullanabilirsiniz. Bu nedenle, e-ticareti tamamen ücretsiz başlatmak mümkün değildir, ancak doğru yazılımı seçerseniz, e-ticaret sistemine yaptığınız yatırım bilinir kalmaya devam eder.

Sitenizi Ayarlayın

Ne tür bir e-ticaret yazılımının kullanılacağına karar verirken, ilk önce tam olarak ihtiyacınız olan sitenin (genel satın almalar, özellikler, b2b), bir müşteri tabanını ve ihtiyacınız olabilecek tüm özelliklere sahip olduğunuzdan emin olun.

Google Gücünü Kullanın

E-ticaret yazılımı biçiminde bir Google araması yaptığınızda, düzinelerce e-ticaret programı bulacaksınız, elbette, sayfanın üstünde ve sağında e-ticaret yazılımı satan şirketlerin reklamlarını göreceksiniz. Ücretli yazılımı kullanmak istiyorsanız, bu özellikleri gereksinimlerinize göre kontrol etmelisiniz.

Önerileri Değerlendirin

Mümkünse, yazılım şirketinin "bağlantılar" sayfasında, sonunda birkaç bağlantı seçin, ilk değil, e-ticaret sitesinin sahipleriyle iletişime geçin ve şirketle sorunları olup olmadığını sorun. Yine, bağlantı sitelerini birer birer açmak, bunun gerçekten bu yazılımda olup olmadığına bakın. Birçok site bu yazılımı terk edip diğer yazılımlara geçse de eski yazılım şirketinin bağlantılarında görünmeye devam eder.

Bir E-Ticaret Altyapısı Paketi Seçin

Hazır e-ticaret altyapı paketlerini kullanarak kendi web sitenizi veya kendi web sitenizi oluşturabilirsiniz. Bir site veya en iyi e ticaret yazılımı kurma konusunda henüz bilgi ve deneyiminiz yoksa, hazır altyapı paketlerini kullanmak sizin için daha verimli olacaktır; altyapınız doğru kurulmadığından, uzun vadede birçok zorlukla yüzleşmeniz gerekecektir.

Çeşitli Tasarım Çözümleri Ve Düzenleme Seçenekleri Hakkında Bilgi Edinin

Seçtiğiniz e-ticaret altyapısı paketi size çeşitli tasarım çözümleri sunmalı ve web sitesine farklı şekillerde farklı bölümler yerleştirmelidir. Tek bir tasarımın veya bazı çözümlerin farklı iş alanlarına ve sektörlere uygun olarak sunulmaması, ancak site tasarımında herhangi bir anlaşma yapılmaması da sorunlara yol açacaktır. Sitenizi dilediğiniz gibi oluşturarak, değiştirmek istediğiniz bölümleri istediğiniz gibi siteden değiştirebilirsiniz.

Sosyal Ağlarla Entegrasyon Edinin

Sosyal medya pazarlaması e-ticaret siteleri için önemlidir. Seçtiğiniz altyapı paketi ayrıca sosyal ağlarla entegrasyon sağlamalıdır. Bu entegrasyon sayesinde sitenizi sosyal medya hesapları ile bağlayabilecek ve bu kanallardan sitenize trafik çekebileceksiniz.

Kargo Yönetimi İle İlgilenin

Bir diğer önemli detay ise kargo yönetimidir. Doğru adresi ve kişileri bulabilmek için altyapı sisteminizde bir yük yönetimi platformuna ihtiyacınız var. Kargonuzu yönetmeyi zorlaştıracağından bu sistemin dezavantajı ideal bir yaklaşım değildir.

E-Posta Ve Blog Yönetimi Seçenekleri Ekleyin

Ayrıca bir dizi dijital pazarlama aracına da ihtiyacınız olacak. Sosyal medya entegrasyon sistemlerine ek olarak, blog ve e-posta yönetimi özellikleri de en iyi e ticaret yazılımı için gereklidir. Satış sonrası müşterilerinize e-posta gönderebilmeli ve kampanya içeriği sunabilmelisiniz. Blog yönetimini kullanarak e-ticaret sitenizle ilgili içerik de oluşturabilirsiniz. Seçilen altyapı paketi de bu seçeneklere sahip olmalıdır.

SEO Uyumluluğunu Öğrenin

Sitenizin arama motorlarıyla uyumluluğu da çok önemlidir. Seçtiğiniz paketin altyapısı SEO çalışmaları ile uyumlu olmalı ve SEO çalışmaları için çeşitli çözümler sunmaktadır. Detaylı bilgi için; https://www.omniticaret.com/

adminadmin