Teknoloji
Giriş Tarihi : 17-01-2020 18:33   Güncelleme : 26-09-2020 18:47

En iyi online oyunlar

Dünya genelinde en çok oynanan, en iyi online oyunlar listesi.

En iyi online oyunlar

Online oyun çılgınlığı Dünya genelinde artış gösteriyor. Özellikle yaz aylarında bu durum ikiye katlanıyor diyebiliriz. Bugün ki yazımızda sizlere Dünya genelinde en çok oynanan, en iyi online oyunlar hakkında bilgiler vereceğiz. Çok fazla uzatmadan en iyi online oyunlar listemize geçelim.

En iyi online oyunlar listesi

En iyi online oyunlar listesinde herhangi bir puanlama yapmadık. Aşağıda ayrıntıları verilen tüm oyunlar en çok sevilen ve tercih edilen oyunlardır.

PUBG

Birisi açık dünya savaşı cümlesi kurarsa ardından PUBG oyunu ile alakalı bir şeylerde söylemek zorundadır. Bu tarz oyunların başlangıcı olan PUBG bütün dünya da milyonlarca insan tarafından oynanıyor. PUBG belli haritalarda hayatta kalmaya çalışmak üzerine kurulu bir oyun. Standart oyun modunda 100 kişi uçaktan atlamaya başlar ve ekipman toplamaya başlar. En iyi mobil hayatta kalma oyunları arasında başı çeken bir oyundur PUBG.

Evler ve yerleşim alanlarının içlerinden toplanan silahlar ve diğer ekipmanlar sizin hayatta kalmanız için oldukça önemlidir. PUBG için önemli olan şey hayatta kalmaktır. Düşmanları öldürmek ve bölgeyi temizlemek önemli gibi gözükse de kesinlikle ana konu hayatta kalmaktır. Aynı zamanda oyun bitene kadar merkez bölgeye ilerlemektir. Oyundaki harita belirli sürelerle daralmaya başlar. Oyunda daralan bölgelere kırmızı nokta ismi verilir. Belirlenen süre zarfından kırmızı bölgeyi terk etmeniz gerekir. Eğer harita daraldığında hala kırmızı bölgede olursanız canınız azalmaya başlar. Ekranda bir uyarı belirir. Sizden kırmızı bölgeyi terk etmeniz istenir.

Kısaca oyun bu tarz oynanıyor. PUBG E-Spor takımlarının yer aldığı turnuvalar ile de gündeme geliyor. En iyi online oyunlar listemizde kesinlikle ilk sırayı hak ediyor.

Clash of Clans

Mobil bir oyun olan Clash of Clans PC ve diğer platformlarda oynanabiliyor. Daha doğrusu bazı programlar aracılığı ile PC'de oynamak mümkün, ancak oyunun ana rolünün mobil olduğunu söylemekte yarar var.

Clash of Clans taktik ve zeka gerektiren bir oyun, bu alanda çıkan ilk oyunlardan olması nedeniyle de en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. En iyi online oyunlar listesinde mobil bir oyuna yer vermek? Bu ne kadar doğru diye düşünsem de Clash of Clans kesinlikle bu sırayı hak ediyor. Bütün Dünya da oyuncusunun olması ve ana merkezinin mobil olması bile yeterli olacaktır. Bir diğer değişle oyunun çıktığı günden bu yana kendisini geliştirmesi, strateji oyunlarının en iyilerinden olması kesinlikle tercih edilmesini sağladı. Grafik ve oynanış açısından Clash of Clans oyunculara keyif veren ve sıkılmadan oynamalarını sağlayan bir oyun olarak devam ediyor.

Knight Online

Knight Online çıkalı çok uzun yıllar oldu. Uzun zamandır çok sevilen ve en iyi online oyunlar sıralamasında kendine yer bulan bir oyun. Belki de online oyun denildiğinde akla ilk gelen oyun olabilir. Tüm online oyunların bu kadar popüler olması ve kapının açılıp diğer oyunların bu eşikten girmelerini sağlayan oyun olarak da adlandırılabilir.

Knight online ülkemizde oldukça popüler, Steam üzerinden de oynayabileceğiniz bu oyunun USKO versiyonu da var. Ayrıca dünya çapında bir oyun oynamak isteyenler için de harika bir oyun olabilir. Karakterlerin çarpıştığı klan maçlarının yapıldığı aksiyon ve maceraya dayalı bir oyundur. Ayrıca oyunculuğun en önde olduğu oyun desek yanlış olmaz.

Oyunu ilk defa oynamak isteyenler ya da tekrardan başlamak isteyenler için normal sunucular ve Steam seçenekleri olduğunu söylemekte yarar var. Güvenlik önlemlerinin çok daha yüksek olduğunu ve eskisi gibi soyulmalara karşı savaş açıldığını söyleyelim. Eski Koxp kullanıcılarına da oyunda şuanda Genie sisteminin olduğunu belirtmek lazım. Bu sistem ile legal bir şekilde otomatik karakter kasabiliyorsunuz.

League of Legends (LOL)

League of Legends (LOL) en iyi online oyunlar listesinde olmasaydı bu liste eksik bir liste olabilirdi!

League of Legends (LOL) dünya çapında nam salan ve turnuvalar düzenlenen bir oyun. Ayrıca E-spor takımlarının en fazla olduğu ve sponsorların yoğun olduğu bir oyun desek yanlış olmaz.

İlk önce Asya ülkelerinde popüler olan League of Legends (LOL) sonrasında bütün Dünya'yı kasıp kavuran bir oyun haline geldi. Ülkemizde 2018 yılı itibari ile en çok oynanan ve sevilen oyunlar arasındadır. Yapılan turnuvalar ile E-spor oyuncuları da gelir elde etmektedir.

Profesyonelliğin ön planda olduğu bir online oyun tercih etmek isterseniz bu kesinlikle League of Legends (LOL) olabilir.

CS: GO

Çıktığı andan itibaren tüm Dünyayı kasıp kavuran bir oyundan bahsediyoruz. Aslında yukarıdaki oyunlardan daha yeni olsa da kesinlikle en az onlar kadar etki vermeyi başardı.

Counter Strike ve benzeri oyunları sevenler için CS GO kesinlikle ideal oyun olabilir.

FPS oyunları arasında en çok ilgi çeken ve online olarak oynanan oyun olduğunu söylemek gerekiyor. Oyunu Steam üzerinden satın alarak bu heyecana ortak olabilirsiniz. Bu oyun dünya çapında turnuvaların yapıldığı ve farklı ülkelerden oyuncularının olduğu bir oyundur. CS GO E-spor takımlarının da tercih ettiği bir oyun.

CS GO kesinlikle en iyi online oyunlar listesine girmeyi hak eden bir oyun.

Metin 2

Metin 2 bir dönem liseye giden öğrencilerin okuldan kaçma nedenleri arasında yer alıyordu. Gerek ismi gerek oynanış tarzı ile çok sayıda oyuncunun ilgisini çekmeyi başardı. Eskisi kadar yoğun ve aktif olmasa da kesinlikle online oyunlar akla geldiği zaman Metin 2 hakkında konuşmamak olmaz. Bu sebeple en iyi online oyunlar arasında Metin 2 yerini almayı başarıyor.

Metin 2 ülkemizde ki oyunculara hitap ediyor ve halen binlerce kişinin gün içinde oynadığı bir oyun.

Dota 2

Dota 2 Iceforg tarafından geliştirilen bir devam oyunudur. Dota her zaman büyük kitlelere hitap etmese ve hakkı verilmese de kesinlikle en iyi online oyunlar listesinde olmayı hak ediyor.

Oynanış ve grafik açısından geçer not alan Dota 2 eski bir oyundur. Buna rağmen çok sayıda kişi tarafından oynanmaya devam etmektedir.

World of Warcraft

Bu oyunda bir dönem büyük sükse yapmış ancak eski günlerinden uzak bir görüntüsü var. Her şeye rağmen en iyi online oyunlar listesinde yer alması sizi şaşırtmasın. World of Warcraft 2012 yılında 12,5 milyon aktif oyuncu ile zirve yapmıştır. World of Warcraft, 100 milyonu aşan oyuncusu bulunan nadir oyunlardandır. Bu oyuna her geçen gün yeni oyuncuların da katıldığını da söylemekte yarar var.

Çok oyunculu rol yapma oyunları kategorisinde oyun sıralaması yapacak olursak World of Warcraft kesinlikle ilk 3'e girecek oyun olacaktır. Hatta çoğu kişiye göre ilk sıraya World of Warcraft koyabilirsiniz. MMORPG oyunları arasında hatırı sayılı bir yeri vardır. Oynamak isteyenler için World of Warcraft bütün dünyadan oyuncu kabul ediyor ve tamamen ücretsizdir.

World of Tanks

En iyi online oyunlar listesinin son kısmına World of Tanks oyununu koymak istedim. Neden mi? Hem diğer oyunlara göre daha yeni bir oyun hem de çok farklı platformlarda online olarak oynama şansını oyunculara veriyor. Mobil, Xbox One, PC ve diğer platformlarda World of Tanks oynayabilirsiniz.

Elbette tek özelliği her platformda online bir şekilde oynanabiliyor olması değil. Daha öncesinde benzer bir oyun olmaması ve tankların savaşması bazı oyuncuların ilgisini çekti. Bu ilgi giderek büyüdü ve World of Tanks dünya çapında bilinen bir oyun haline geldi. Oyunda tankınız ile savaş alanlarında hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Diğer oyuncuların saldırılarına karşı savunma yapmak ve hücum etmek inanın çok zor.

En iyi online oyunlar listesine eklenmesini istediğiniz oyunları yorum veya iletişim alanından bizlere iletebilirsiniz.

adminadmin